Zupy rybne nie są w naszym kraju bardzo popularne a szkoda, bo to zdrowe, smaczne i sycące posiłki.
Ten przepis może Was przekona, że warto włączyć zupy rybne do Waszego menu.
Wielkość porcji 350 ml
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 229
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4g7%
- Węglowodany 12.1g5%
- Białko 34.9g70%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bulion rybny, passatę, pomidory z puszki i przecier zagotujcie i zblendujcie. Bulion rybny to nic innego jak wygotowane resztki rybie z warzywami. Warto zrobić od razu więcej i zamrozić w porcjach.
Do zblendowanego bulionu wrzućcie suszone pomidory lekko tylko pokrojone (pomidory nie te z oleju), dwie zamrożone polędwiczki z dorsza (może być oczywiście inna ryba ale dorsz jest a.chudy, b.ma dużo białka). Dodawanie zamrożonej ryby ma tę zaletę, że nie rozwali się szybko w gorącym bulionie a lubię jak są duże kawałki ryby, a poza tym nie tracicie wody z rozmrożenia ryby, która też ma trochę aromatu rybiego przecież.
Na koniec dorzućcie kapary i mrożony groszek, 3 minutki i gotowe.
To taka najszybsza wersja rybnej zupy o ile macie bulion rybny. Jak nie macie to możecie pokombinować z bulionem z kostki (nie wiem czy w Polsce do dostania w sklepie ale w necie są kostki rybne Knorra popularne na rynkach krajów śródziemnomorskich).
Składniki
Sposób przygotowania
Bulion rybny, passatę, pomidory z puszki i przecier zagotujcie i zblendujcie. Bulion rybny to nic innego jak wygotowane resztki rybie z warzywami. Warto zrobić od razu więcej i zamrozić w porcjach.
Do zblendowanego bulionu wrzućcie suszone pomidory lekko tylko pokrojone (pomidory nie te z oleju), dwie zamrożone polędwiczki z dorsza (może być oczywiście inna ryba ale dorsz jest a.chudy, b.ma dużo białka). Dodawanie zamrożonej ryby ma tę zaletę, że nie rozwali się szybko w gorącym bulionie a lubię jak są duże kawałki ryby, a poza tym nie tracicie wody z rozmrożenia ryby, która też ma trochę aromatu rybiego przecież.
Na koniec dorzućcie kapary i mrożony groszek, 3 minutki i gotowe.
To taka najszybsza wersja rybnej zupy o ile macie bulion rybny. Jak nie macie to możecie pokombinować z bulionem z kostki (nie wiem czy w Polsce do dostania w sklepie ale w necie są kostki rybne Knorra popularne na rynkach krajów śródziemnomorskich).