Omlet z czosnkiem niedźwiedzim, awokado i roszponka

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Bardzo szybkie, sezonowe, sycące, zdrowe i pyszne jedzenie. Jak dla mnie, to śniadanie idealne, spora porcja białka, zdrowe tłuszcze - polecam spróbować. Sezon na czosnek niedźwiedzi trwa do początków maja, warto kupić na lokalnym placyku, bo to bomba witaminowa. Uwaga! ta roślina jest pod ochroną, nie wolno jej zrywać. Czosnek niedźwiedzi trzeba kupować wyłącznie z upraw.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii286
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 21.6g28%
Węglowodany 7g3%
Białko 16.7g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 2 jajka
 100 g czosnku niedźwiedziego
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 1 garść roszponki
 sól, pieprz, sezam
 oliwa w sprayu

Sposób przygotowania

1

Czosnek niedźwiedzi pokroiłam na mniejsze kawałki i obrobiłam termicznie na patelni spryskanej oliwą. Zdjęłam z patelni.

2

Następnie na tę samą patelnię wylałam jajka, dorzuciłam wcześniej przygotowany czosnek niedźwiedzi, doprawiłam i usmażyłam omlet.

3

Podałam z awokado i roszponką, posypałam sezamem.

4

5

6

Składniki

 2 jajka
 100 g czosnku niedźwiedziego
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 1 garść roszponki
 sól, pieprz, sezam
 oliwa w sprayu

Sposób przygotowania

1

Czosnek niedźwiedzi pokroiłam na mniejsze kawałki i obrobiłam termicznie na patelni spryskanej oliwą. Zdjęłam z patelni.

2

Następnie na tę samą patelnię wylałam jajka, dorzuciłam wcześniej przygotowany czosnek niedźwiedzi, doprawiłam i usmażyłam omlet.

3

Podałam z awokado i roszponką, posypałam sezamem.

4

5

6

Notes

Omlet z czosnkiem niedźwiedzim, awokado i roszponka
(Visited 367 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *