Bardzo szybkie, sezonowe, sycące, zdrowe i pyszne jedzenie. Jak dla mnie, to śniadanie idealne, spora porcja białka, zdrowe tłuszcze - polecam spróbować. Sezon na czosnek niedźwiedzi trwa do początków maja, warto kupić na lokalnym placyku, bo to bomba witaminowa. Uwaga! ta roślina jest pod ochroną, nie wolno jej zrywać. Czosnek niedźwiedzi trzeba kupować wyłącznie z upraw.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii286
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.6g28%
- Węglowodany 7g3%
- Białko 16.7g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek niedźwiedzi pokroiłam na mniejsze kawałki i obrobiłam termicznie na patelni spryskanej oliwą. Zdjęłam z patelni.
Następnie na tę samą patelnię wylałam jajka, dorzuciłam wcześniej przygotowany czosnek niedźwiedzi, doprawiłam i usmażyłam omlet.
Podałam z awokado i roszponką, posypałam sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek niedźwiedzi pokroiłam na mniejsze kawałki i obrobiłam termicznie na patelni spryskanej oliwą. Zdjęłam z patelni.
Następnie na tę samą patelnię wylałam jajka, dorzuciłam wcześniej przygotowany czosnek niedźwiedzi, doprawiłam i usmażyłam omlet.
Podałam z awokado i roszponką, posypałam sezamem.