Taki pyszny zestaw dla aktywnych: dużo protein z krewetek, aromatyczny jaśminowy ryż o wyjątkowo długich ziarnach, sezonowy akcent czyli chrupiące szparagi i pieczarki w sosie sojowym. Wyjątkowo udane połączenie smaków.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 426
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 10.6g17%
- Węglowodany 52.2g18%
- Białko 34.8g70%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmroziłam, odlałam wodę.
Krótko przesmażyłam z dodatkiem chilli i soku z cytryny
Szparagi przygotowuję zazwyczaj w taki sposób: najpierw odrywam zdrewniałe końcówki, szparagi umieszczam w wąskim garnku, zalewam wodą i solę. Zagotowuję jakieś 2 minuty max, a jak są świeżutkie to jeszcze krócej. Następnie odwracam "do góry nogami" i jeszcze chwilę blanszuję górne części szparagów, dosłownie 30 sekund
Ryż jaśminowy porządnie wypłukałam, podprażyłam w naczyniu z sokiem z cytryny i solą, zalałam wodą, ugotowałam al dente i odcedziłam.
Pieczarki, sos sojowy - na małym ogniu, puszczają wodę więc trzeba ją odparować.
I wszystko połączyć w jednym daniu
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmroziłam, odlałam wodę.
Krótko przesmażyłam z dodatkiem chilli i soku z cytryny
Szparagi przygotowuję zazwyczaj w taki sposób: najpierw odrywam zdrewniałe końcówki, szparagi umieszczam w wąskim garnku, zalewam wodą i solę. Zagotowuję jakieś 2 minuty max, a jak są świeżutkie to jeszcze krócej. Następnie odwracam "do góry nogami" i jeszcze chwilę blanszuję górne części szparagów, dosłownie 30 sekund
Ryż jaśminowy porządnie wypłukałam, podprażyłam w naczyniu z sokiem z cytryny i solą, zalałam wodą, ugotowałam al dente i odcedziłam.
Pieczarki, sos sojowy - na małym ogniu, puszczają wodę więc trzeba ją odparować.
I wszystko połączyć w jednym daniu