Szybkie, wegańskie śniadanie na ciepło - pożywne, sycące i zdrowe.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
 - Ilość kalorii446
 - % dziennego zapotrzebowania
 - Tłuszcze 25.5g33%
 - Węglowodany 31.2g12%
 - Białko 21.2g43%
 
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Awokado kupuję zawsze w odmianie Haas - rzadziej zdarza się, że jest zepsute. Zaglądajcie pod ogonek: jak jest zielony - jest niedojrzałe, jak jest żółty lub zielono-żółty - jest dojrzałe, brązowy kolor to jest mocno dojrzałe - trzeba zjeść natychmiast, a jak jest biały nalot pod ogonkiem - jest zepsute, do wyrzucenia. Niedojrzałe jak poleży w domu, w cieple - dojrzeje.

Warzywa pokroiłam na różne sposoby, bo lubię jak jest niejednorodna struktura i wyraziste duże kawałki. Papryka w grube paski, kapelusze pieczarek w plasterki a pora w drobne talarki.

Dorzuciłam pomidorki pokrojone na połówki, przykryłam i na średnim ogniu dałam warzywom dosłownie 10 minut, żeby były lekko tylko zblanszowane. Doprawiłam solą.

Wyłożyłam na talerz, dołożyłam kromkę pieczywa proteinowego przekrojona na pół, na każdą połówkę dałam połowę awokado i rozgniotłam widelcem.

Awokado posypałam płatkami chilli...

... a całe danie posypałam sezamem jasnym i ciemnym.


Składniki
Sposób przygotowania
Awokado kupuję zawsze w odmianie Haas - rzadziej zdarza się, że jest zepsute. Zaglądajcie pod ogonek: jak jest zielony - jest niedojrzałe, jak jest żółty lub zielono-żółty - jest dojrzałe, brązowy kolor to jest mocno dojrzałe - trzeba zjeść natychmiast, a jak jest biały nalot pod ogonkiem - jest zepsute, do wyrzucenia. Niedojrzałe jak poleży w domu, w cieple - dojrzeje.

Warzywa pokroiłam na różne sposoby, bo lubię jak jest niejednorodna struktura i wyraziste duże kawałki. Papryka w grube paski, kapelusze pieczarek w plasterki a pora w drobne talarki.

Dorzuciłam pomidorki pokrojone na połówki, przykryłam i na średnim ogniu dałam warzywom dosłownie 10 minut, żeby były lekko tylko zblanszowane. Doprawiłam solą.

Wyłożyłam na talerz, dołożyłam kromkę pieczywa proteinowego przekrojona na pół, na każdą połówkę dałam połowę awokado i rozgniotłam widelcem.

Awokado posypałam płatkami chilli...

... a całe danie posypałam sezamem jasnym i ciemnym.


																												
																													
					