Mule w białym winie (a al marinara)

Oceń przepisKategoria, Tagi, , Wybierz ilość porcji500 porcji

Pyszne i dietetyczne danie w 10 minut. Porządna porcja białka:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji g

Ilość porcji 500


Ilość na porcję
Ilość kalorii 378
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11g17%
Węglowodany 17g6%
Białko 42g84%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 kg muli
 2 małe cebulki
 kilka ząbków czosnku
 1 szklanka białego wina
 2 średnie pomidory
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, natka pietruszki lub kolendra

Sposób przygotowania

1

Mule oczyścić z narośli, otwarte - wyrzucić! W dużym garnku zeszklić na oliwie drobno pokrojoną cebulkę i czosnek.

2

Dodać pokrojone w kostkę pomidory, białe wino, sól, pieprz i pogotować 2-3 minuty. Następnie wrzucić oczyszczone mule i przykryć garnek. Gotować 10 minut potrząsając od czasu do czasu, żeby sos otoczył wszystkie muszle.

3

Mule po marynarsku (a la marinara) najlepiej smakują posypane zieleniną, z bagietką i schłodzonym, białym winem.

Składniki

 1 kg muli
 2 małe cebulki
 kilka ząbków czosnku
 1 szklanka białego wina
 2 średnie pomidory
 1 łyżka oliwy
 sól, pieprz, natka pietruszki lub kolendra

Sposób przygotowania

1

Mule oczyścić z narośli, otwarte - wyrzucić! W dużym garnku zeszklić na oliwie drobno pokrojoną cebulkę i czosnek.

2

Dodać pokrojone w kostkę pomidory, białe wino, sól, pieprz i pogotować 2-3 minuty. Następnie wrzucić oczyszczone mule i przykryć garnek. Gotować 10 minut potrząsając od czasu do czasu, żeby sos otoczył wszystkie muszle.

3

Mule po marynarsku (a la marinara) najlepiej smakują posypane zieleniną, z bagietką i schłodzonym, białym winem.

Mule w białym winie (a al marinara)
(Visited 2 049 times, 16 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *