Tuńczyk to bardzo smaczna i chuda rybka. Stek z tuńczyka grillowany, lekko różowy środku jest przepyszny. Podałam go z wegańska sałatką ziemniaczaną i pomidorkami.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 525
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 20g31%
- Węglowodany 53.8g18%
- Białko 35.6g72%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Tuńczyka zrobić na grillu - w zależności od grubości steku wystarczy 3-5 minut. W środku powinien być lekko różowy. Wtedy jest miękki, soczysty i najsmaczniejszy. Nie solimy, nie doprawiamy!
Sałatka z ziemniaków jest w osobnym wpisie -> tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/salatka-ziemniaczana-weganska/
Składniki sałatki to: ziemniaki w mundurkach, suszone pomidory, zielone oliwki, czarne, wędzone oliwki, kapary i świeża kolendra.
Pomidory i paprykę kroimy w kosteczkę, cebulkę w piórka, wymieszać delikatnie z oliwą i gotowe,
Składniki
Sposób przygotowania
Tuńczyka zrobić na grillu - w zależności od grubości steku wystarczy 3-5 minut. W środku powinien być lekko różowy. Wtedy jest miękki, soczysty i najsmaczniejszy. Nie solimy, nie doprawiamy!
Sałatka z ziemniaków jest w osobnym wpisie -> tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/salatka-ziemniaczana-weganska/
Składniki sałatki to: ziemniaki w mundurkach, suszone pomidory, zielone oliwki, czarne, wędzone oliwki, kapary i świeża kolendra.
Pomidory i paprykę kroimy w kosteczkę, cebulkę w piórka, wymieszać delikatnie z oliwą i gotowe,