Kopytka to takie polskie gnocchi dlatego świetnie smakują nie tylko z boczkiem ale też z parmezanem. Polecam w rozsądnych ilościach:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 641
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 30.1g47%
- Węglowodany 47.8g16%
- Białko 41.4g83%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Plasterki boczku przesmażyć na suchej patelni aż tłuszcz się wytopi.
Kopytka zrobione poprzedniego dnia (ziemniaki gotowane 1 kg + mąka 200 g + jajko), odgrzane na tłuszczu jaki wytopił się z boczku.
Następnie na tej samej patelni, po zdjęciu kopytek, zagrzać krótko mrożony groszek.
Całość posypać parmezanem.
Składniki
Sposób przygotowania
Plasterki boczku przesmażyć na suchej patelni aż tłuszcz się wytopi.
Kopytka zrobione poprzedniego dnia (ziemniaki gotowane 1 kg + mąka 200 g + jajko), odgrzane na tłuszczu jaki wytopił się z boczku.
Następnie na tej samej patelni, po zdjęciu kopytek, zagrzać krótko mrożony groszek.
Całość posypać parmezanem.