Kanapka z jajecznicą na szynce serrano, z kurkami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Moje ukochane jajka tym razem na szynce serrano, z kurkami i na pieczywie proteinowym. Taki posiłek ma aż 27 g białka i jest naprawdę sycący. Polecam szczególnie po treningu!

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii345
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 20.4g27%
Węglowodany 10.4g4%
Białko 27.3g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego (50 g)
 2 jajka
 30 g szynki jamon serrano (3 plasterki)
 35 g kurek
 5 g masła
 sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Kurki oczyścić, wysuszyć i przesmażyć na maśle. Dodać pokrojoną w paseczki szynkę serrano.

2

Następnie wbić jajka, doprawić solą (ostrożnie, szynka jest słona) i pieprzem.

3

Posypać szczypiorkiem i wysmażyć mieszając, do ulubionej twardości.

4

Przełożyć na kanapkę.

5

Składniki

 1 kromka pieczywa proteinowego (50 g)
 2 jajka
 30 g szynki jamon serrano (3 plasterki)
 35 g kurek
 5 g masła
 sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Kurki oczyścić, wysuszyć i przesmażyć na maśle. Dodać pokrojoną w paseczki szynkę serrano.

2

Następnie wbić jajka, doprawić solą (ostrożnie, szynka jest słona) i pieprzem.

3

Posypać szczypiorkiem i wysmażyć mieszając, do ulubionej twardości.

4

Przełożyć na kanapkę.

5

Notes

Kanapka z jajecznicą na szynce serrano, z kurkami
(Visited 255 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *