Pasta jajeczna z twarogiem i słodką papryką

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji6 porcji

Pasty do kanapek to bardzo fajna propozycja dla zabieganych. Robi się szybko, można przechowywać i zabrać do pracy na drugie śniadanie. Najczęściej jadam pasty z jajek lub z jajkami, bo mają dużo białka i długo mnie "trzymają":-) Tym razem wzmocniłam pastę o proteiny z twarogu:-) Bardzo polecam, szczególnie rano, albo po treningu...

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 6


Ilość na porcję
Ilość kalorii 129
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 4.9g8%
Węglowodany 8.1g3%
Białko 12.5g25%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 250 g chudego twarogu (ja kupuję Delicate z Biedronki)
 4 jajka
 1 łyżka majonezu lekkiego Winiary
 0,50 łyżeczek kurkumy
 6 wafle ryżowe Sonko slim
 1 łyżeczek słodkiej papryki
 sól, zioła toskańskie

Sposób przygotowania

1

Jajka ugotować, posiekać drobno, wymieszań z pozostałymi składnikami

2

do tego coś zielonego np. roszponka

3

Składniki

 250 g chudego twarogu (ja kupuję Delicate z Biedronki)
 4 jajka
 1 łyżka majonezu lekkiego Winiary
 0,50 łyżeczek kurkumy
 6 wafle ryżowe Sonko slim
 1 łyżeczek słodkiej papryki
 sól, zioła toskańskie

Sposób przygotowania

1

Jajka ugotować, posiekać drobno, wymieszań z pozostałymi składnikami

2

do tego coś zielonego np. roszponka

3

Pasta jajeczna z twarogiem i słodką papryką
(Visited 6 710 times, 42 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *