Pasta jajeczna z tuńczykiem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pasty jajeczne mogą być przeróżne. Ta z tuńczykiem z puszki ma dodatkową porcję białka więc dla mnie jest idealna:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt


Ilość na porcję
Ilość kalorii 296
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 15g24%
Węglowodany 9.9g4%
Białko 28.4g57%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 60 g tuńczyka w sosie własnym z puszki
 1 łyżeczek majonezu lekkiego
 1 łyżeczek kawioru
 przyprawy: sól, pieprz, zielona cebulka
 2 kromki pieczywa lekkiego

Sposób przygotowania

1

Jajka ugotować, posiekać, dodać tuńczyka, majonez, przyprawy i gotowe.

2

Wymieszać i nałożyć na kromki pieczywa lekkiego (ja kupuję marki @Sonko). Na wierzch łyżeczka kawioru, zielona cebulka gotowe:-)

Składniki

 2 jajka
 60 g tuńczyka w sosie własnym z puszki
 1 łyżeczek majonezu lekkiego
 1 łyżeczek kawioru
 przyprawy: sól, pieprz, zielona cebulka
 2 kromki pieczywa lekkiego

Sposób przygotowania

1

Jajka ugotować, posiekać, dodać tuńczyka, majonez, przyprawy i gotowe.

2

Wymieszać i nałożyć na kromki pieczywa lekkiego (ja kupuję marki @Sonko). Na wierzch łyżeczka kawioru, zielona cebulka gotowe:-)

Pasta jajeczna z tuńczykiem
(Visited 3 009 times, 30 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *