Ta zupkę robi się bardzo szybko - j15 minut i macie pożywny, ciepły i bardzo smaczny posiłek. Dużo białka, mało tłuszczu - i o to chodzi:-)
Wielkość porcji 500 ml
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 400
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 16g25%
- Węglowodany 35g12%
- Białko 24g48%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kiełbasę pokroić w grube talarki, zalać wodą (ok 2 szklanki), dodać suszone pomidory, pora pokrojonego w talarki i przyprawy. Pogotować ok 15 minut na wolnym ogniu. Potem dodać 2 puszki fasolki pinto (razem z zalewą), doprawić do smaku i gotowe.
Na talerzy dodać coś zielonego, natkę albo szczypiorek...
Składniki
Sposób przygotowania
Kiełbasę pokroić w grube talarki, zalać wodą (ok 2 szklanki), dodać suszone pomidory, pora pokrojonego w talarki i przyprawy. Pogotować ok 15 minut na wolnym ogniu. Potem dodać 2 puszki fasolki pinto (razem z zalewą), doprawić do smaku i gotowe.
Na talerzy dodać coś zielonego, natkę albo szczypiorek...
A co z porem? 😊
Dziękuję za czujność:-) Oczywiście pora dodajemy razem z kiełbaska i pomidorami suszonymi. Zaktualizowałam:-) Pozdrawiam serdecznie, Ania
Super! Jestem w trakcie gotowania ❤️