Takie tatar, bez mięsa, wygląda całkiem zacnie. Same zdrowe i smaczne składniki, efektownie podane a przyrządzenie zajmuje 10 minut.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 181
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 16g25%
- Węglowodany 2.6g1%
- Białko 10.2g21%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Awokado drobniutko posiekać, kurki przesmażyć na granitowej patelni z użyciem 1 łyżeczki oliwy truflowej (najlepiej) aż do odparowania wody. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć wodniste pestki a sam miąższ pokroić w kostkę.
Złożyć "tatara" w obręczy.
Moja propozycja to kompozycja z naszego tatara w towarzystwie szpinaku baby, kilku fasolek, pieczarek uduszonych w całości i jajka poszetowego. I taki posiłek ma 415 kcal:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Awokado drobniutko posiekać, kurki przesmażyć na granitowej patelni z użyciem 1 łyżeczki oliwy truflowej (najlepiej) aż do odparowania wody. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć wodniste pestki a sam miąższ pokroić w kostkę.
Złożyć "tatara" w obręczy.
Moja propozycja to kompozycja z naszego tatara w towarzystwie szpinaku baby, kilku fasolek, pieczarek uduszonych w całości i jajka poszetowego. I taki posiłek ma 415 kcal:-)