Zupa galangalowa jest bardzo aromatyczna, rozgrzewająca no i dietetyczna. Ma dużo białka i mało tłuszczu. Dzisiaj przepis z krewetkami ale doskonale smakuje również kurczakiem. Bazę zupy można zrobić od razu w większej ilości, potem ją zamrozić albo pozamykać w słoikach na gorąco. Wtedy może stać w lodówce kilka tygodni.
Wielkość porcji 500 ml
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 296
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 15.9g25%
- Węglowodany 3.4g2%
- Białko 34.3g69%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki poza krewetkami gotować pod przykryciem, na małym ogniu około godziny. Po tym czasie odcedzić zupę, dodać krewetki i groszek (może być zamrożony).
Doprawić sosem sojowym, można dodać świeże zioła...
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki poza krewetkami gotować pod przykryciem, na małym ogniu około godziny. Po tym czasie odcedzić zupę, dodać krewetki i groszek (może być zamrożony).
Doprawić sosem sojowym, można dodać świeże zioła...