Zupa wysokobiałkowa to moja ulubiona opcja po treningu. Jest sycąca, rozgrzewająca, smaczna i - co ważne - robi się ją w 15 minut. Mam kilka wersji tej zupy: dzisiaj ta z kurczakiem.
Wielkość porcji 500 ml
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 249
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 2.5g4%
- Węglowodany 16.6g6%
- Białko 37.8g76%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Do garnka z powłoka non-stick (najlepszy jest granitowy) wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i przyprawy: kurkuma, chilli i imbir. Chwilę podprażyć i dodać pokrojone w kawałki polędwiczki z piersi kurczaka. Obsmażyć z każdej strony.
Zalać bulionem - jak macie drobiowy - super, jak nie może być też warzywny a nawet kostka rosołowa + woda (kostka to taka BIO najlepiej). Pogotować 10 minut.
Dodać posiekaną kapustę pekińską, pogotować kolejne 2-3 minutki, żeby lekko zmiękła.
Na końcu doprawić sosem sojowym i gotowe.
Można posypać czymś zielonym, albo sezamem...
Składniki
Sposób przygotowania
Do garnka z powłoka non-stick (najlepszy jest granitowy) wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i przyprawy: kurkuma, chilli i imbir. Chwilę podprażyć i dodać pokrojone w kawałki polędwiczki z piersi kurczaka. Obsmażyć z każdej strony.
Zalać bulionem - jak macie drobiowy - super, jak nie może być też warzywny a nawet kostka rosołowa + woda (kostka to taka BIO najlepiej). Pogotować 10 minut.
Dodać posiekaną kapustę pekińską, pogotować kolejne 2-3 minutki, żeby lekko zmiękła.
Na końcu doprawić sosem sojowym i gotowe.
Można posypać czymś zielonym, albo sezamem...
Przepychota!!!😋😋
Dziękuję:-)