Pełnoziarniste fussili z pieczoną papryką i parmezanem

KategoriaTags, , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pasta tricolore - super smaczne, lekkie, banalnie proste i smaczne danie z makaronem w roli głównej i kolorami odpowiadającymi barwom flagi Włoch. Stąd pierwsze skojarzenie: pasta tricolore:-)

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii360
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.3g19%
Węglowodany 44.1g17%
Białko 13.3g27%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 50 g makaronu pełnoziarnistego fussili (waga przed ugotowaniem)
 100 g pieczonej papryki
 15 g parmezanu
 1 łyżeczek oliwy
 sól, pieprz, świeża bazylia

Sposób przygotowania

1

Paprykę pozbawiłam gniazd nasiennych i przekroiłam na połówki. Wyłożyłam skórką do dołu na papier do pieczenia. W piekarniku 230 stopni, godzina a potem od razu do worka albo pudełka.

2

Zostawić tak do wystygnięcia, skórka się odparzy i bez trudu zejdzie niemalże w całości.

3

Zrobiłam od razu kg papryki, przechowuje się bardzo dobrze, w szczelnie zamkniętym pojemniczku do dwóch tygodni.

4

Paprykę pokroiłam w paski, wymieszałam razem oliwą i sosikiem który powstał podczas pieczenia papryki. 

5

Dodałam makaron, posypałam parmezanem, oprószyłam pieprzem, ozdobiłam świeżą bazylią. Il delizioso piatto è pronto.

6

Składniki

 50 g makaronu pełnoziarnistego fussili (waga przed ugotowaniem)
 100 g pieczonej papryki
 15 g parmezanu
 1 łyżeczek oliwy
 sól, pieprz, świeża bazylia

Sposób przygotowania

1

Paprykę pozbawiłam gniazd nasiennych i przekroiłam na połówki. Wyłożyłam skórką do dołu na papier do pieczenia. W piekarniku 230 stopni, godzina a potem od razu do worka albo pudełka.

2

Zostawić tak do wystygnięcia, skórka się odparzy i bez trudu zejdzie niemalże w całości.

3

Zrobiłam od razu kg papryki, przechowuje się bardzo dobrze, w szczelnie zamkniętym pojemniczku do dwóch tygodni.

4

Paprykę pokroiłam w paski, wymieszałam razem oliwą i sosikiem który powstał podczas pieczenia papryki. 

5

Dodałam makaron, posypałam parmezanem, oprószyłam pieprzem, ozdobiłam świeżą bazylią. Il delizioso piatto è pronto.

6

Notes

Pełnoziarniste fussili z pieczoną papryką i parmezanem
(Visited 55 times, 16 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *