Tagliatelle z polędwicą z dorsza i z pieczonymi pomidorkami

Kategoria, , Tags, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

W tym daniu najwięcej czasu zajmuje upieczenie pomidorków. ALe jak już je zrobicie, to reszta jest banalnie prosta. Ja uwielbiam takie posiłki: kombinacja makaronu z rybą. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, mają porządną porcję białka, są sycące i bardzo smaczne.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii574
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 20g26%
Węglowodany 63.1g23%
Białko 35.5g71%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 125 g polędwicy z dorsza (1 kawałek)
 66 g makaronu tagliatelle (3 "gniazdka" od Barilla)
 65 g pieczonych pmidorków koktajlowych
 1 łyżka oliwy
 pieprz, ulubiona zielenina (u mnie zielona cebulka)

Sposób przygotowania

1

Pomidorki przekroiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. 

2

Polecam zrobić, bo są przepyszne! Przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.

3

Polędwicę z dorsza (zamrożoną) ułożyłam na patelni granitowej z grubym dnem, podlałam oliwą i pod przykryciem dusiłam na małym ogniu...

4

... potem odkryłam, zwiększyłam ogień i zrumieniłam.

5

Makaron wymieszałam z pomidorkami, całość doprawiłam pieprzem i gotowe:-)

Składniki

 125 g polędwicy z dorsza (1 kawałek)
 66 g makaronu tagliatelle (3 "gniazdka" od Barilla)
 65 g pieczonych pmidorków koktajlowych
 1 łyżka oliwy
 pieprz, ulubiona zielenina (u mnie zielona cebulka)

Sposób przygotowania

1

Pomidorki przekroiłam na połówki, wyłożyłam na papier do pieczenia, skropiłam oliwą. Piekarnik na 200 stopni, ok 60-70 minut - zależy od wielkości pomidorków, musicie po prostu kontrolować sytuację. 

2

Polecam zrobić, bo są przepyszne! Przechowuję je w szklanym pojemniczku w lodówce, na zimno równie smaczne jak na ciepło.

3

Polędwicę z dorsza (zamrożoną) ułożyłam na patelni granitowej z grubym dnem, podlałam oliwą i pod przykryciem dusiłam na małym ogniu...

4

... potem odkryłam, zwiększyłam ogień i zrumieniłam.

5

Makaron wymieszałam z pomidorkami, całość doprawiłam pieprzem i gotowe:-)

Notes

Tagliatelle z polędwicą z dorsza i z pieczonymi pomidorkami
(Visited 9 times, 9 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *