Rzadko kupuję wędlinę a lubię mięso więc przygotowuję sobie różne zamienniki, które są niskokaloryczne, wysokobiałkowe i nie są "zalane" polepszaczami smaku, koloru. No i moje mięsa nie są tak koszmarnie słone, jak sklepowe wędliny. Przepis na małą foremkę (wyszło ok 1.3 kg pieczeni).
13 ilość porcji
100 g
- Amount per serving
- Ilość kalorii124
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 5.7g8%
- Węglowodany 1.8g1%
- Białko 16.8g34%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Cebulę i kapustę drobno posiekać.
Dodać przyprawy, jajko i wyrobić, najlepiej dłonią. Z przypraw dałam kminek, ale możecie dać inne przyprawy, mi chodziło o smak zbliżony do kotletów mielonych, które u mnie zawsze są z kminkiem.
Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia...
...piec 90 min, najpierw 60 pod przykryciem (luźne brzegi papieru zawinęłam od góry)...
...potem do zrumienienia.
Składniki
Sposób przygotowania
Cebulę i kapustę drobno posiekać.
Dodać przyprawy, jajko i wyrobić, najlepiej dłonią. Z przypraw dałam kminek, ale możecie dać inne przyprawy, mi chodziło o smak zbliżony do kotletów mielonych, które u mnie zawsze są z kminkiem.
Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia...
...piec 90 min, najpierw 60 pod przykryciem (luźne brzegi papieru zawinęłam od góry)...
...potem do zrumienienia.