Dzisiaj propozycja śniadaniowa dla tych, co nie stronią od tłuszczu. Będzie proteinowo i tłusto ale... uwaga! tylko zdrowe tłuszcze. Awokado i jajko polecają się na śniadanie:-)
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii359
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 24g31%
- Węglowodany 8.6g4%
- Białko 23.1g47%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Najpierw majonez do którego potrzebne są 3 składniki
2 ugotowane na twardo jajka, awokado, olej z awokado (możecie go pominąć, chociaż wg mnie nadaje gładkości).
Wszystko zblendować na krem, doprawić sola i pieprzem.
Przechowuję w słoiku w lodówce, 2 tygodnie spokojnie wytrzymuje.
Sporą łyżkę majonezu na każdą z połówek pieczywa (razem 80 g majonezu).
Na to po połówce jajka ugotowanego na miękko i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Najpierw majonez do którego potrzebne są 3 składniki
2 ugotowane na twardo jajka, awokado, olej z awokado (możecie go pominąć, chociaż wg mnie nadaje gładkości).
Wszystko zblendować na krem, doprawić sola i pieprzem.
Przechowuję w słoiku w lodówce, 2 tygodnie spokojnie wytrzymuje.
Sporą łyżkę majonezu na każdą z połówek pieczywa (razem 80 g majonezu).
Na to po połówce jajka ugotowanego na miękko i gotowe:-)