Jajko na miękko na majonezie z awokado i pieczywo proteinowe

KategoriaTags, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Dzisiaj propozycja śniadaniowa dla tych, co nie stronią od tłuszczu. Będzie proteinowo i tłusto ale... uwaga! tylko zdrowe tłuszcze. Awokado i jajko polecają się na śniadanie:-)

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii359
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 24g31%
Węglowodany 8.6g4%
Białko 23.1g47%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 100 g awokado Haas (1 owoc)
 3 jajka
 1 kromka pieczywa proteinowego
 sól, pieprz, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Najpierw majonez do którego potrzebne są 3 składniki

2

2 ugotowane na twardo jajka, awokado, olej z awokado (możecie go pominąć, chociaż wg mnie nadaje gładkości).

3

Wszystko zblendować na krem, doprawić sola i pieprzem.

4

Przechowuję w słoiku w lodówce, 2 tygodnie spokojnie wytrzymuje.

5

Sporą łyżkę majonezu na każdą z połówek pieczywa (razem 80 g majonezu).

6

Na to po połówce jajka ugotowanego na miękko i gotowe:-)

7

Składniki

 100 g awokado Haas (1 owoc)
 3 jajka
 1 kromka pieczywa proteinowego
 sól, pieprz, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Najpierw majonez do którego potrzebne są 3 składniki

2

2 ugotowane na twardo jajka, awokado, olej z awokado (możecie go pominąć, chociaż wg mnie nadaje gładkości).

3

Wszystko zblendować na krem, doprawić sola i pieprzem.

4

Przechowuję w słoiku w lodówce, 2 tygodnie spokojnie wytrzymuje.

5

Sporą łyżkę majonezu na każdą z połówek pieczywa (razem 80 g majonezu).

6

Na to po połówce jajka ugotowanego na miękko i gotowe:-)

7

Notes

Jajko na miękko na majonezie z awokado i pieczywo proteinowe
(Visited 4 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *