Makaron można łączyć niemalże ze wszystkim, zawsze wyjdzie coś smacznego. Ponieważ staram się pilnować założonego bilandu kalorycznego, rzadko sobie pozwalam na kremowe sosy, ale odrobina masła do krewetek jest zawsze ok, zwłaszcza jeżeli danie ma tylko 483 kcal i aż 40,1 g białka. Polecam, bo jest pysznie, szybko i bardzo fit.
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii483
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 19g25%
- Węglowodany 38.9g15%
- Białko 40.1g81%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Szparagi pozbawiłam twardych końcówek (z wiązki 250 g zostało tylko 165 g), wyłożyam na patelnię, podlałam odrobiną wody, posoliłam i ma małym ogniu dusiłam do zupełnego odparowania wody i podprażenia szparagów.
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam i wrzuciłam na mocno rozgrzane masło.
Szparagi pokroiłam w mniejsze kawałki, wymieszałam z makaronem i krewetkami, całość posyoałam płatkami chilli i pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Szparagi pozbawiłam twardych końcówek (z wiązki 250 g zostało tylko 165 g), wyłożyam na patelnię, podlałam odrobiną wody, posoliłam i ma małym ogniu dusiłam do zupełnego odparowania wody i podprażenia szparagów.
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam i wrzuciłam na mocno rozgrzane masło.
Szparagi pokroiłam w mniejsze kawałki, wymieszałam z makaronem i krewetkami, całość posyoałam płatkami chilli i pieprzem.