Polecam super zupkę - porcja to tylko 211 kcal i aż 38,2 g białka. Jest pyszna, sycąca i robi się ją dosłownie w kilka chwil.
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii211
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 3.1g4%
- Węglowodany 13.1g5%
- Białko 38.2g77%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam, kapustę posiekałam dość drobno.
Pokrojony w plasterki czosnek podprażyłam wraz z przyprawami.
Dodałam posiekaną kapustę i zalałam szklanką bulionu rybnego i szklankąa wody. Bulion gotuję w większej ilości i zamykam w słoikach, żeby mieć zapas. Ale jak nie macie bulionu rybnego, to może być warzywny, albo drobiowy, albo nawet kosta rosołowa (w necie można kupić rybne kostki rosołowe).
Jak się zupa zagotowała dodałam krewetki i jeszcze chwilę pogotowałam, dosłownie kilka minut, żeby krewetki nie były za twarde.
Całość posypałam czarnym sezamem, ale możecie dać ulubioną zieleninę, ja akurat nie miałam.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam, kapustę posiekałam dość drobno.
Pokrojony w plasterki czosnek podprażyłam wraz z przyprawami.
Dodałam posiekaną kapustę i zalałam szklanką bulionu rybnego i szklankąa wody. Bulion gotuję w większej ilości i zamykam w słoikach, żeby mieć zapas. Ale jak nie macie bulionu rybnego, to może być warzywny, albo drobiowy, albo nawet kosta rosołowa (w necie można kupić rybne kostki rosołowe).
Jak się zupa zagotowała dodałam krewetki i jeszcze chwilę pogotowałam, dosłownie kilka minut, żeby krewetki nie były za twarde.
Całość posypałam czarnym sezamem, ale możecie dać ulubioną zieleninę, ja akurat nie miałam.