Polecam tę sałatkę, bo jest smaczna, sycąca, lekka i sezonowa. Palce lizać:-)
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii370
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 11.8g16%
- Węglowodany 51.8g19%
- Białko 16.3g33%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Ziemniaki z dnia poprzedniego pokroiłam w grubą kostkę, ogórka w nieco mniejszą.
Do tego dorzuciłam łososia z grubsza rozdrobnionego. Kluczowy jest mój sos - zawsze robię go więcej bo dobrze się przechowuje w lodówce (nawet 2 tygodnie): 40 g oliwy z oliwek + 20 g miodu + 10 g soku z cytryny + 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę) + 1 łyżka musztardy francuskiej + zimna woda do uzyskania lżejszej emulsji (ja daję 3-4 łyżki).
Całość posypałam suszonym koperkiem i wymieszałam.
Składniki
Sposób przygotowania
Ziemniaki z dnia poprzedniego pokroiłam w grubą kostkę, ogórka w nieco mniejszą.
Do tego dorzuciłam łososia z grubsza rozdrobnionego. Kluczowy jest mój sos - zawsze robię go więcej bo dobrze się przechowuje w lodówce (nawet 2 tygodnie): 40 g oliwy z oliwek + 20 g miodu + 10 g soku z cytryny + 2 ząbki czosnku (przeciśniętego przez praskę) + 1 łyżka musztardy francuskiej + zimna woda do uzyskania lżejszej emulsji (ja daję 3-4 łyżki).
Całość posypałam suszonym koperkiem i wymieszałam.