Szybka, pożywna, wysokobiałkowa zupa rybna z mrożonego dorsza z dużą porcją świeżych, dojrzałych pomidorów. Polecam szczególnie dla osób na redukcji, które jednocześnie są aktywne fizycznie. Mało kalorii, dużo protein - o to chodzi w diecie fitness:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 431
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 2.3g4%
- Węglowodany 18g6%
- Białko 61.4g123%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa i czosnek pokroiłam i podprażyłam w garnku z powłoka kamienną.
Pomidory pokroiłam w kostkę - fajnie jak są różne rodzaje pomidorów. Koniecznie dojrzałe!
Warzywa zalałam bulionem - miałam cienki, drobiowy bulion. Do zupy rybnej nadaje się, nie ma intensywnego smaku i zapachu.
Chwilę podgotowałam do lekkiego zmięknięcia warzyw, doprawiłam solą i wrzuciłam pomidory.
Następnie wrzuciłam kawałki dorsza (zamrożone), przykryłam i doprowadziłam do zagotowania.
Doprawiłam przecierem pomidorowym, zagotowałam i zupa gotowa.
Posypałam koperkiem, świeżo zmielonym pieprzem. Połowę zjadłam od razu, resztę zamknęłam w słoiku na gorąco - będzie na następny raz.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa i czosnek pokroiłam i podprażyłam w garnku z powłoka kamienną.
Pomidory pokroiłam w kostkę - fajnie jak są różne rodzaje pomidorów. Koniecznie dojrzałe!
Warzywa zalałam bulionem - miałam cienki, drobiowy bulion. Do zupy rybnej nadaje się, nie ma intensywnego smaku i zapachu.
Chwilę podgotowałam do lekkiego zmięknięcia warzyw, doprawiłam solą i wrzuciłam pomidory.
Następnie wrzuciłam kawałki dorsza (zamrożone), przykryłam i doprowadziłam do zagotowania.
Doprawiłam przecierem pomidorowym, zagotowałam i zupa gotowa.
Posypałam koperkiem, świeżo zmielonym pieprzem. Połowę zjadłam od razu, resztę zamknęłam w słoiku na gorąco - będzie na następny raz.