Pikantna, wyrazista i sycąca zupa. I znowu - można zużyć warzywa nie pierwszej świeżości, ich "brzydota" nie wpłynie przecież na smak zupy.
Wielkość porcji 350 ml
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 270
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 11g17%
- Węglowodany 21g8%
- Białko 15g30%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki poza chorizo pokroić na mniejsze kawałki, zeszklić na oliwie, zalać bulionem (tyle żeby je przykryć, najwyżej dolejecie później wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Ugotować do miękkości, zblendować. Podawać z usmażonym na suchej patelni chorizo picante, ozdobić gałązką świeżego tymianku lub oregano, polać tłuszczem jaki wytopił się ze smażenia chorizo.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki poza chorizo pokroić na mniejsze kawałki, zeszklić na oliwie, zalać bulionem (tyle żeby je przykryć, najwyżej dolejecie później wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji). Ugotować do miękkości, zblendować. Podawać z usmażonym na suchej patelni chorizo picante, ozdobić gałązką świeżego tymianku lub oregano, polać tłuszczem jaki wytopił się ze smażenia chorizo.