Śniadanie z jajem, to moje ulubione. Nic mnie tak nie nasyci na początku dnia, nic tak dobrze nie nastroi do pracy jak porządne, sycące, śniadanie z jajem:-) A to w koszulce jest najzdrowsze! To śniadanie wymaga kilka chwil i Waszego zaangażowania ale warto i to jak! Pycha:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Pora pokroić w talarki, pieczarki ja są małe przesmażymy w całości a jak macie większe to pokrójcie na pół, albo na 4 części. Paprykę pokrójcie w kosteczkę.
Teraz pora ugotować jajko w koszulce. Skorzystaj z mojego filmiku instruktażowego na You Tube https://youtu.be/jyEYXk9kLCU, albo poszukaj instrukcji na moim blogu: https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/.
Pora upraż na suchej granitowej patelni (lub innej z powłoką non-stick). Odłóż na talerz.
Teraz pieczarki: wrzuć na tę samą patelnie, dać masło i intensywnie przesmaż. Pod koniec daj sos sojowy i poczekaj aż się zredukuje a pieczarki nabiorą kolorku:-) Odłóż na talerz, obok pora.
Szparagi ugotuj w osolonej wodzie. To bardzo szybki proces, chodzi o to, żeby je po prostu zblanszować, wystarczą 2-3 minuty (moje były dość grube).
Teraz cieciorka: wrzuć na patelnię na której wcześniej robił się por i pieczarki. Posypcie obficie słodką papryczką i dajcie jej nabrać chrupkości. Odłóżcie na talerz.
Na koniec na tę samą patelnie wrzućcie pokrojoną paprykę, kilka chwil i gotowe.
Składany danie: awokado wyciągnijcie z łupinki za pomocą łyżki obiadowej, połóżcie wypukłą częścią do góry i pokrójcie w plasterki. Teraz wyłóżcie na talerz, uformujcie wachlarzyk z awokado (jeden ruch palcem), na awokado połóżcie jajko, reszta składników już jest na talerzu. Dołóżcie tylko szparagi - moje przekroiłam na pół by były grube.
Posypcie sezamem, skropcie olejem sezamowym i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Pora pokroić w talarki, pieczarki ja są małe przesmażymy w całości a jak macie większe to pokrójcie na pół, albo na 4 części. Paprykę pokrójcie w kosteczkę.
Teraz pora ugotować jajko w koszulce. Skorzystaj z mojego filmiku instruktażowego na You Tube https://youtu.be/jyEYXk9kLCU, albo poszukaj instrukcji na moim blogu: https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/.
Pora upraż na suchej granitowej patelni (lub innej z powłoką non-stick). Odłóż na talerz.
Teraz pieczarki: wrzuć na tę samą patelnie, dać masło i intensywnie przesmaż. Pod koniec daj sos sojowy i poczekaj aż się zredukuje a pieczarki nabiorą kolorku:-) Odłóż na talerz, obok pora.
Szparagi ugotuj w osolonej wodzie. To bardzo szybki proces, chodzi o to, żeby je po prostu zblanszować, wystarczą 2-3 minuty (moje były dość grube).
Teraz cieciorka: wrzuć na patelnię na której wcześniej robił się por i pieczarki. Posypcie obficie słodką papryczką i dajcie jej nabrać chrupkości. Odłóżcie na talerz.
Na koniec na tę samą patelnie wrzućcie pokrojoną paprykę, kilka chwil i gotowe.
Składany danie: awokado wyciągnijcie z łupinki za pomocą łyżki obiadowej, połóżcie wypukłą częścią do góry i pokrójcie w plasterki. Teraz wyłóżcie na talerz, uformujcie wachlarzyk z awokado (jeden ruch palcem), na awokado połóżcie jajko, reszta składników już jest na talerzu. Dołóżcie tylko szparagi - moje przekroiłam na pół by były grube.
Posypcie sezamem, skropcie olejem sezamowym i gotowe:-)