Polecam pomysł na sycące danie obiadowe z niepalonej kaszy gryczanej, warzyw i chorizo. Tylko odrobina tej pysznej, aromatycznej kiełbasy wystarczy, żeby potrawa nabrała wyjątkowego smaku. A wegetarianie i weganie po prostu mogą ja zupełnie pominąć i tez będzie pysznie.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 489
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25.9g40%
- Węglowodany 45.9g16%
- Białko 23.3g47%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo picante (lub łagodne) pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć.
Dodać pokrojoną papryczkę padron...
... dorzucić plasterki czosnku....
... i cukinię pokrojoną w kawałki.
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora...
i dużą łyżkę słodkiej mielonej papryki.
Dodać czarne oliwki, doprawić solą, pieprzem i chwilę dusić.
Pod koniec dodać sporą ilość posiekanej natki pietruszki
Do tego ugotowana niepalona kasza gryczana....
...i fasolka szparagowa.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo picante (lub łagodne) pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć.
Dodać pokrojoną papryczkę padron...
... dorzucić plasterki czosnku....
... i cukinię pokrojoną w kawałki.
Dodać pokrojonego w kostkę pomidora...
i dużą łyżkę słodkiej mielonej papryki.
Dodać czarne oliwki, doprawić solą, pieprzem i chwilę dusić.
Pod koniec dodać sporą ilość posiekanej natki pietruszki
Do tego ugotowana niepalona kasza gryczana....
...i fasolka szparagowa.