Tatar ze śledzia ze śliwką z octu

Oceń przepisKategoria, , , Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Banalny śledź w niebanalnym daniu ze śliwką z marynaty octowej. Wysokobiałkowe danie dla smakoszy:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 480
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 29g45%
Węglowodany 12.7g5%
Białko 40g80%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 140 g śledzia z oleju (2 płaty)
 50 g śliwek z marynaty octowej
 15 g majonezu lekkiego (Winiary)
 2 jajka
 15 g kaparów
 20 g czarnych oliwek
 10 g zielonej cebulki
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Jajka ugotować na twardo i posiekać drobno, płaty śledzia pokroić w kosteczkę, tak samo śliwki.

2

W obręczy ułożyć tatara: warstwa śledzia, śliwki, majonez, śledź. Posypać pieprzem , ewentualnie solą, Dookoła ułożyć pozostałe składniki.

3

A jak ktoś woli tradycyjną sałatkę - wystarczy wymieszać:-)

Składniki

 140 g śledzia z oleju (2 płaty)
 50 g śliwek z marynaty octowej
 15 g majonezu lekkiego (Winiary)
 2 jajka
 15 g kaparów
 20 g czarnych oliwek
 10 g zielonej cebulki
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Jajka ugotować na twardo i posiekać drobno, płaty śledzia pokroić w kosteczkę, tak samo śliwki.

2

W obręczy ułożyć tatara: warstwa śledzia, śliwki, majonez, śledź. Posypać pieprzem , ewentualnie solą, Dookoła ułożyć pozostałe składniki.

3

A jak ktoś woli tradycyjną sałatkę - wystarczy wymieszać:-)

Tatar ze śledzia ze śliwką z octu
(Visited 484 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *