Tatar wołowy w wersji minimalistycznej

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Jak ktoś ma ochotę na surowe mięsko, tak po prostu, to polecam tatara z minimalną ilością dodatków.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 308
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.6g23%
Węglowodany 8.6g3%
Białko 32.3g65%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g mielonego lub siekanego mięsa z polędwicy wołowej
 1 żółtko jaja
 20 g szalotki
 15 g kaparów
 1 kromka chleba proteinowego (ok. 50 g)
 sól, pieprz, czarnuszka, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Zmielone lub porządnie posiekane mięso należy wyrobić z solą i odrobiną wody.

2

W tej wersji delektujemy się przede wszystkim mięsem więc nie ma tradycyjnie dodawanych grzybków z marynaty czy ogórków...

3

Jak już nacieszymy oko tą smaczną kupką mięska, wszystko trzeba wymieszać...

4

... i wyłożyć na kromkę chleba proteinowego (lub innego ulubionego).

Składniki

 100 g mielonego lub siekanego mięsa z polędwicy wołowej
 1 żółtko jaja
 20 g szalotki
 15 g kaparów
 1 kromka chleba proteinowego (ok. 50 g)
 sól, pieprz, czarnuszka, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Zmielone lub porządnie posiekane mięso należy wyrobić z solą i odrobiną wody.

2

W tej wersji delektujemy się przede wszystkim mięsem więc nie ma tradycyjnie dodawanych grzybków z marynaty czy ogórków...

3

Jak już nacieszymy oko tą smaczną kupką mięska, wszystko trzeba wymieszać...

4

... i wyłożyć na kromkę chleba proteinowego (lub innego ulubionego).

Tatar wołowy w wersji minimalistycznej
(Visited 748 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *