1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii474
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 19.4g25%
- Węglowodany 59.7g22%
- Białko 13.4g27%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pozbawiłam gniazd nasiennych i w połówkach upiekłam.
Trzeba to zrobić na wysokiej temperaturze, aż do momentu, kiedy na skórce pojawią się brązowe plamy. Wtedy papryka jest gotowa.
Gorącą przekładamy do worka lub pojemnika i szczelnie zamykamy aż do wystygnięcia. Chodzi o to, żeby się skórka odparzyła. Wtedy bez trudu ją zdejmiecie
Ulubiony makaron ugotujcie la dente - ja miałam dwukolorowy makaron z tygodnia włoskiego w Lidlu. Różowy (od buraka) i czarny (od sepii) - niestety, różowe wstążki po ugotowaniu straciły piękny kolor.
Awokado pokroiłam w plastry, cieciorkę odsączyłam. Wszystko wymieszałam z przestygniętym makaronem i papryką pokrojoną w paski. Skropiłam olejem sezamowym - nadał daniu niepowtarzalny aromat i smak.
Na koniec posypałam sezamem i świeżą kolendrą.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pozbawiłam gniazd nasiennych i w połówkach upiekłam.
Trzeba to zrobić na wysokiej temperaturze, aż do momentu, kiedy na skórce pojawią się brązowe plamy. Wtedy papryka jest gotowa.
Gorącą przekładamy do worka lub pojemnika i szczelnie zamykamy aż do wystygnięcia. Chodzi o to, żeby się skórka odparzyła. Wtedy bez trudu ją zdejmiecie
Ulubiony makaron ugotujcie la dente - ja miałam dwukolorowy makaron z tygodnia włoskiego w Lidlu. Różowy (od buraka) i czarny (od sepii) - niestety, różowe wstążki po ugotowaniu straciły piękny kolor.
Awokado pokroiłam w plastry, cieciorkę odsączyłam. Wszystko wymieszałam z przestygniętym makaronem i papryką pokrojoną w paski. Skropiłam olejem sezamowym - nadał daniu niepowtarzalny aromat i smak.
Na koniec posypałam sezamem i świeżą kolendrą.