Z naleśnikami jest trochę zabawy ale jak się ma czas i ochotę to można wyczarować naprawdę smaczny i śliczny posiłek:-)
Wielkość porcji 2 sztuki
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 564
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 23.3g36%
- Węglowodany 42.6g15%
- Białko 38.5g77%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Jajko, szpinak, mąkę i mleko zblendować (ja używam do tego celu smoothiemakera) i usmażyć 4 naleśniki. Najlepiej na patelni z powłoka non-stick, zupełnie bez łluszczu.
Naleśniki zostawić na blacie do wystygnięcia.
Dwa naleśniki posmarujcie serkiem do smarowania o smaku chrzanowym (40 g na 2 naleśniki), na serek ułużcie plastry łososia (po 70 g na każdy naleśnik) i 2 ugotowane al dente szparagi.
Na inne dwa naleśniki nałóżcie serek do smarowania o smaku pomidorowym (też po 20 g na każdy naleśnik), po dwa plasterki szynki jamon serrano i po dwie szparagi.
Zróbcie z tego dwie porcje: 1 porcja to 1 naleśnik z łososiem, i jeden z szynką.
Ja zrobiłem z tego miłą dla oka kompozycję, dokładając trochę roszponki, która jest bardzo smacznym i wdzięcznym ozdobnikiem na talerzu.
Składniki
Sposób przygotowania
Jajko, szpinak, mąkę i mleko zblendować (ja używam do tego celu smoothiemakera) i usmażyć 4 naleśniki. Najlepiej na patelni z powłoka non-stick, zupełnie bez łluszczu.
Naleśniki zostawić na blacie do wystygnięcia.
Dwa naleśniki posmarujcie serkiem do smarowania o smaku chrzanowym (40 g na 2 naleśniki), na serek ułużcie plastry łososia (po 70 g na każdy naleśnik) i 2 ugotowane al dente szparagi.
Na inne dwa naleśniki nałóżcie serek do smarowania o smaku pomidorowym (też po 20 g na każdy naleśnik), po dwa plasterki szynki jamon serrano i po dwie szparagi.
Zróbcie z tego dwie porcje: 1 porcja to 1 naleśnik z łososiem, i jeden z szynką.
Ja zrobiłem z tego miłą dla oka kompozycję, dokładając trochę roszponki, która jest bardzo smacznym i wdzięcznym ozdobnikiem na talerzu.