Sezonowa sałatka z wędzonym tofu, fasolką szparagową i czarnymi oliwkami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Wegańska propozycja ze sporą porcją sojowego białka z tofu. Lekka i smaczna sałatka z sezonowymi żółtymi szparagami.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 403
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 26.8g42%
Węglowodany 13.3g5%
Białko 27.9g56%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 180 g wędzonego tofu
 125 g ugotowanej fasolki szparagowej (żółta)
 50 g czarnych oliwek
 20 g mix sałat (u mnie młode listki)
 1 łyżeczek oleju sezamowego
 sól, pieprz, sezam jasny i czarny, ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie, krótko, żeby była twardawa.

2

Wędzone tofu pokroiłam w kostkę...

3

... i przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego

4

5

Wyłożyłam na talerz mix sałat, fasolkę...

6

... dodałam czarne oliwki.

7

Jeszcze tofu u trochę zieleniny, całość oprószyłam pieprzem i czarnym/jasnym sezamem.

8

9

10

11

Składniki

 180 g wędzonego tofu
 125 g ugotowanej fasolki szparagowej (żółta)
 50 g czarnych oliwek
 20 g mix sałat (u mnie młode listki)
 1 łyżeczek oleju sezamowego
 sól, pieprz, sezam jasny i czarny, ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie, krótko, żeby była twardawa.

2

Wędzone tofu pokroiłam w kostkę...

3

... i przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego

4

5

Wyłożyłam na talerz mix sałat, fasolkę...

6

... dodałam czarne oliwki.

7

Jeszcze tofu u trochę zieleniny, całość oprószyłam pieprzem i czarnym/jasnym sezamem.

8

9

10

11

Sezonowa sałatka z wędzonym tofu, fasolką szparagową i czarnymi oliwkami
(Visited 919 times, 28 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *