Wegańska propozycja ze sporą porcją sojowego białka z tofu. Lekka i smaczna sałatka z sezonowymi żółtymi szparagami.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 403
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 26.8g42%
- Węglowodany 13.3g5%
- Białko 27.9g56%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie, krótko, żeby była twardawa.
Wędzone tofu pokroiłam w kostkę...
... i przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego
Wyłożyłam na talerz mix sałat, fasolkę...
... dodałam czarne oliwki.
Jeszcze tofu u trochę zieleniny, całość oprószyłam pieprzem i czarnym/jasnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie, krótko, żeby była twardawa.
Wędzone tofu pokroiłam w kostkę...
... i przesmażyłam na odrobinie oleju sezamowego
Wyłożyłam na talerz mix sałat, fasolkę...
... dodałam czarne oliwki.
Jeszcze tofu u trochę zieleniny, całość oprószyłam pieprzem i czarnym/jasnym sezamem.