Sałatka z ośmiornicą pod sosem vinegrette czyli "ensalada de pulpo" - klasyk hiszpańskich sałatek z owocami morza. Jest świeża, lekka, dobra o każdej porze dnia. Zwłaszcza latem. Do tego lampka schłodzonego białego wina....
Składniki
Sposób przygotowania
Poukładaj na talerzu kolejno: sałatę, pomidora pokrojonego w cząstki, cebule w cienkich póltalarkach, oliwki i macki ośmiornicy pokrojone w grube plasterki.
Polej sosem vinegrette: sok z cytryny, miód, oliwa - to jest baza. Ale możecie dodać odrobinę musztardy, albo czosnek, albo tylko zioła (np. mieszanka bazylia, czosnek, pomidory suszone tzw.przyprawa toskańska)
Składniki
Sposób przygotowania
Poukładaj na talerzu kolejno: sałatę, pomidora pokrojonego w cząstki, cebule w cienkich póltalarkach, oliwki i macki ośmiornicy pokrojone w grube plasterki.
Polej sosem vinegrette: sok z cytryny, miód, oliwa - to jest baza. Ale możecie dodać odrobinę musztardy, albo czosnek, albo tylko zioła (np. mieszanka bazylia, czosnek, pomidory suszone tzw.przyprawa toskańska)
Kiedy szukam inspiracji w kuchni i efektu który będzie nadawał się do zjedzenia to szukam właśnie przepisów Ani. Tutaj wszystko jest dobrane i podane tak jak należy a efekty smakowe takie jak lubię. Dziękuję Aniu, że gotujesz.
Dziękuję serdecznie, za taką rekomendację, pozdrawiam, Ania:-)