Sałatka z fasoli „piękny jaś”

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Dania z warzywami strączkowymi to doskonała propozycja dla wegan i wegetarian. Spora porcja białka spowoduje, że nie zgłodniejesz szybko po tym daniu.

Wartości odżywcze

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 365
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 12g19%
Węglowodany 49g17%
Białko 18g36%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 180 g ugotowanej fasoli "piękny jaś"
 20 g kaparów z zalewy
 20 g pomidorów suszony z oleju
 przyprawy: sól, pieprz, świeża kolendra

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki wymieszać.

2

Jak lubicie pikantne potrawy to możecie dodać odrobinę chilli.

Składniki

 180 g ugotowanej fasoli "piękny jaś"
 20 g kaparów z zalewy
 20 g pomidorów suszony z oleju
 przyprawy: sól, pieprz, świeża kolendra

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki wymieszać.

2

Jak lubicie pikantne potrawy to możecie dodać odrobinę chilli.

Sałatka z fasoli „piękny jaś”
(Visited 3 456 times, 13 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *