Sałatka śledź, burak, jajko

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji2 porcje

Sałatki są fajne, bo można połączyć wszystko co ma się pod ręką i w kilka chwil mamy gotowe danie. Sałatka z jajkiem, śledziem i burakami kojarzy mi się świątecznie chociaż - przyznaję - jadam ją częściej niż raz do roku, bo jest pożywna i pyszna:-) Z podanej ilości wyszły dwie spore porcje, jedna to 590 kcal i aż 46 g białka.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 590
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 35.6g55%
Węglowodany 21.3g8%
Białko 46.3g93%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 5 korniszonów
 4 jajka
 360 g filetów śledziowych (matias - 3 sztuki)
 350 g pieczonych buraków
 2 łyżka majonezu lekkiego
 sól, pieprz, roszponka

Sposób przygotowania

1

Buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, jajka ugotować na twardo, śledzie pokroić w romby.

2

Ułożyć w ładną kompozycję:-) Można ozdobić np. roszponką, doprawić pieprzem.

3

Składniki

 5 korniszonów
 4 jajka
 360 g filetów śledziowych (matias - 3 sztuki)
 350 g pieczonych buraków
 2 łyżka majonezu lekkiego
 sól, pieprz, roszponka

Sposób przygotowania

1

Buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, jajka ugotować na twardo, śledzie pokroić w romby.

2

Ułożyć w ładną kompozycję:-) Można ozdobić np. roszponką, doprawić pieprzem.

3

Sałatka śledź, burak, jajko
(Visited 438 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *