Ziemniaki z poprzedniego dnia można (i trzeba!) wykorzystać na różne sposoby. Ugotowane w całości są fajną baza do sałatek na ciepło. Np. z bobem, który ugotowany poprzedniego dnia już nie jest taki apetyczny i boczkiem, który pasuje niemalże do wszystkiego. Sałatka na ciepło ziemniak/boczek nawet w lecie smakuje wybornie a bób to takie sezonowy smaczek:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 494
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 18.9g30%
- Węglowodany 60.6g21%
- Białko 21.8g44%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Surowy wędzony boczek pokroić w paseczki, wysmażyć, dodać ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki z poprzedniego dnia.
Dodać bób, świeże zioła, doprawić solą (ostrożnie, bo boczek jest słony) i pieprzem
Składniki
Sposób przygotowania
Surowy wędzony boczek pokroić w paseczki, wysmażyć, dodać ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki z poprzedniego dnia.
Dodać bób, świeże zioła, doprawić solą (ostrożnie, bo boczek jest słony) i pieprzem