Sezon na kurki trwa nie tak długo, więc warto wykorzystać je w kuchni. Są niskokaloryczne i szybkie w obróbce. Polecam do makaronów:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 466
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.1g22%
- Węglowodany 67.6g23%
- Białko 15.7g32%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki oczyścić pędzelkiem z piasku i krótko przesmażyć na klarowanym maśle z sola i posiekana natka pietruszki.
Ugotowany al dente makaron wymieszać z serem
skropić oliwą truflową, która podkreśli smak kurek
wymieszać makaron z kurkami
cudowne danie:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki oczyścić pędzelkiem z piasku i krótko przesmażyć na klarowanym maśle z sola i posiekana natka pietruszki.
Ugotowany al dente makaron wymieszać z serem
skropić oliwą truflową, która podkreśli smak kurek
wymieszać makaron z kurkami
cudowne danie:-)