Ilość przepisów: 341
Pasta jajeczna z tuńczykiemPasty jajeczne mogą być przeróżne. Ta z tuńczykiem z puszki ma dodatkową porcję białka więc dla mnie jest idealna:-)Sałatka z jajkiem w koszulce i z awokadoJajko i awokado to wg mnie bardzo udane połączenie. Nie tylko smakowe ale przede wszystkim zdrowego tłuszczu i białka. Zielona szakszuka (shakshuka)Szakszuka na zielonych warzywach to mój pomysł na świeże, sycące i bardzo efektowne śniadanie. A ten zestaw smaków - pycha! polecam serdecznie:-)Szakszuka (shakshuka)Szakszuka to jajka sadzone na warzywach sezonowych: papryka, pomidor to baza, reszta dodatków to już co kto lubi. Moja ma dodatkową porcję białka:-)Bucatini z pieczonym łososiem i szparagamiSzparagi to doskonały dodatek do makaronów. W zasadzie pasują do każdego zestawu smakowego: do ryb, owoców morza, drobiu... Dzisiaj podrzucam pomysł na zestaw z łososiem pieczonym.Sałatka ze śledzia i buraczkówPomysł na sałatkę śledziową jednoporcjową. Ja lubię takie jednoporcjowe, bo wiadomo ile zjadłam. A tak z jednej miski, łyżką nakładać, ważyć.... 😉 Szparagi w sosie holenderskimSezon na szparagi trwa krótko w naszej strefie klimatycznej, może dlatego jak się pojawiają, to chciałoby się je jeść na okrągło. Podstawowa wersja to te w sosie holenderskim. Pyszna wersja chociaż kaloryczna. No ale jak wspomniałam sezon trwa krótko... 😉Zupa-krem z pieczonej paprykiWegański tatar z awokado, pomidora i kurekTakie tatar, bez mięsa, wygląda całkiem zacnie. Same zdrowe i smaczne składniki, efektownie podane a przyrządzenie zajmuje 10 minut.
(Visited 473 847 times, 874 visits today)