Ilość przepisów: 342
Makaron z pesto z rzodkiewki i świeże szparagi, parmezanLekkie, wegetariańskie danie z wykorzystaniem resztek: wczorajszych szparagów i liści rzodkiewki. Sezonowa sałatka z bobem, fasolką szparagową i fetąSmaczna, zdrowa i pożywna sałatka na lunch lub na kolację. Ja jem bez pieczywa ale możecie dorzucić ulubioną kaszę albo grzanki ze świeżej bagietki - będzie pysznie:-)Lekkie śniadanie z jajecznicą, warzywami i hummusem na lekkim pieczywieSzybkie, łatwe, smaczne śniadanie na ciepło. Lekkie pieczywo nie wszyscy lubią ale ja się przyzwyczaiłam, bo w 1 kromce ma tylko 19 kcal, więc - jak jesteś na redukcji - warto je jeść obok/zamiast tradycyjnego pieczywa.Guacamole – pasta z awokadoŚwietna przegryzka szczególnie latem, kiedy nie ma apetytu na tłuste, sycące, mięsne dania. Takie guacamole świetnie się sprawdzi również na imprezach, polecam:-)Kasza perłowa z bobem, kurki z patelni i fasolka szparagowa z suszonymi pomidoramiSmaczny, lekki i niskokaloryczny posiłek na lato. Sezon kurkowy w pełni, trzeba korzystać-)Sezonowa sałatka z wędzonym tofu, fasolką szparagową i czarnymi oliwkamiWegańska propozycja ze sporą porcją sojowego białka z tofu. Lekka i smaczna sałatka z sezonowymi żółtymi szparagami.Naleśniki z serem w wersji fitRzadko zamieszczam słodkie dania, bo nie jadam słodyczy. Ale czasem, kiedy już bardzo potrzebuję się "nafutrować", robię to po mojemu, czyli ma być fit i ma być dużo białka. Wtedy taki deser ma sens, bo coś dobrego wnosi do mojego planu żywieniowego. Te naleśniki smakują i na ciepło, i na drugi dzień, wyjęte z lodówki, też są przepyszne.Zielona sałatka z kurkami, jajko w koszulce na chrupkim pieczywieGazpacho – hiszpański chłodnikNajszybszy posiłek na upalne dni, lekki, wegański, zdrowy, sezonowy, pyszny i super łatwy. Z podanych ilości wyszły 4 słoiki 800 ml (2.2 kg). Można przechowywać w lodówce do 3 dni.
(Visited 479 000 times, 514 visits today)