Ilość przepisów: 341
Duszone warzywa korzenne i jajka sadzoneWarzywa krótko duszone są zdrowsze i łatwiej je trawimy od tych długo gotowanych. Do tego jajka sadzone z płynnym żółtkiem.... pycha jedzonko:-)Sernik z dynią, mocno proteinowyTen sernik robi się szybko, wszystko razem miksujemy, potem pieczenie w kąpieli wodnej i noc w lodówce. Ze względu na dużą zawartość pulpy dyniowej, sernik wyszedł bardzo delikatny i tylko dobrze schłodzony dał się kroić. Wygodniej było go jeść łyżeczką:-)Owsianka czekoladowa z wiśniami i batonem proteinowymNie przepadałam za owsiankami, bo same węglowodany nie trzymały nie w ogóle, zaraz byłam głodna. Co innego owsianka z potężną porcją protein! To coś dla mnie. Na początek aktywnego dnia, na lepszy humor, na dużo energii... Polecam 🙂 Gofry z cukinii, sos ze smażonych pomidorów, czarnuszkaGofry niekoniecznie muszą być na słodko. Placki warzywne zrobione w gofrownicy to w końcu też gofry:-) Te z cukini robi sie bardzo szybko a wersja z sosem domowej roboty z pieczonych pomidorów - mmmmm:-) bajka!Zapiekanka z kurkami i serem provolonePóki są świeże kurki trzeba korzystać. Np. taka szybka lunchowa zapiekanka z provolne;-)Jajka poszetowe, kurki, pieczarki, pomidorki i por w sezamiePodrzucam pomysł na kolejne pyszne śniadania (albo kolację) z wykorzystaniem jajka poszetowego. To bodajże najzdrowsza forma jajka więc warto nauczyć się je robić. Obejrzyjcie mój filmik, potrenujcie i dajcie znać w komentarzach jak wyszło:-)Pizza z patelni z owocami morzaPizza to proste danie niezamożnych Włochów - taka była kiedyś. Teraz pizzę robi się ze wszystkim i lubią ją miliony. Ta moja, z patelni, zrodziła się trochę z lenistwa i oszczędności - zagrzać patelnię jest szybciej i taniej niż przygotowywać miejsce w piekarniku, czekać aż się zagrzeje itd... Ale główna zasada pizzy: im mniej tym pyszniej została zachowana:-) Polecam na 2 osoby, chociaż przyznaję, że wciągnęłam całą sama;-))Udon z tofu, shimeji i jajkiemMakaron udon to bardzo specyficzny ale smaczny makaron, pszenny, popularny w kuchni japońskiej. Coraz częściej spotykany w naszych domach i restauracjach dalekowschodnich. Najfajniejsze jest to, że można go zrobić na wiele sposobów. Dzisiaj wersja wegetariańska.Warzywa z piekarnika, zapiekane z makaronem pełnoziarnistym i mozarelląZapiekanka makaronowa z warzywami, bez sosu, tylko trochę sera... Jest fit, smacznie, zdrowo i kolorowo:-)
(Visited 473 911 times, 642 visits today)