#wegetariańskie

Ilość przepisów: 341
Sernik z dynią, mocno proteinowyTen sernik robi się szybko, wszystko razem miksujemy, potem pieczenie w kąpieli wodnej i noc w lodówce. Ze względu na dużą zawartość pulpy dyniowej, sernik wyszedł bardzo delikatny i tylko dobrze schłodzony dał się kroić. Wygodniej było go jeść łyżeczką:-)
Owsianka czekoladowa z wiśniami i batonem proteinowymNie przepadałam za owsiankami, bo same węglowodany nie trzymały nie w ogóle, zaraz byłam głodna. Co innego owsianka z potężną porcją protein! To coś dla mnie. Na początek aktywnego dnia, na lepszy humor, na dużo energii... Polecam 🙂
Jajka poszetowe, kurki, pieczarki, pomidorki i por w sezamiePodrzucam pomysł na kolejne pyszne śniadania (albo kolację) z wykorzystaniem jajka poszetowego. To bodajże najzdrowsza forma jajka więc warto nauczyć się je robić. Obejrzyjcie mój filmik, potrenujcie i dajcie znać w komentarzach jak wyszło:-)
Pizza z patelni z owocami morzaPizza to proste danie niezamożnych Włochów - taka była kiedyś. Teraz pizzę robi się ze wszystkim i lubią ją miliony. Ta moja, z patelni, zrodziła się trochę z lenistwa i oszczędności - zagrzać patelnię jest szybciej i taniej niż przygotowywać miejsce w piekarniku, czekać aż się zagrzeje itd... Ale główna zasada pizzy: im mniej tym pyszniej została zachowana:-) Polecam na 2 osoby, chociaż przyznaję, że wciągnęłam całą sama;-))
Udon z tofu, shimeji i jajkiemMakaron udon to bardzo specyficzny ale smaczny makaron, pszenny, popularny w kuchni japońskiej. Coraz częściej spotykany w naszych domach i restauracjach dalekowschodnich. Najfajniejsze jest to, że można go zrobić na wiele sposobów. Dzisiaj wersja wegetariańska.
1 22 23 24 25 26 38

(Visited 473 911 times, 642 visits today)