Ilość przepisów: 58
Stek z tuńczyka, makaron ryżowy, szpinak babyŚwieży tuńczyk smakuje zupełnie inaczej niż ten z puszki. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, nie znacie tego smaku, to polecam, bo to znakomita, chuda, wysokobiałkowa ryba. Nie potrzebuje żadnych przypraw, wystarczy grill, ewentualnie porządna patelnia i 2-3 minuty. Dodatki - wedle uznania. Proponuję makaron ryżowy i szpinak - całe danie powstało w 20 minut. Jest pyszne, fit, efektowne i kompletne. Uwaga do tuńczyka: to duża ryba, zatem zawiera metale ciężkie, które gromadzą się w rybie przez całe życie. Im większa, dłużej żyje, tym jest ich więcej. Ale od czasu do czasu warto sobie pozwolić na to pyszne, zupełnie wyjątkowe rybie mięso.Gofry gryczane z twarożkiem i szpinakiemGofry wytrawne to moje ulubione. Gofry śniadaniowe zamiast kanapek to bardzo dobry pomysł dla tych, którzy lubią kombinować w kuchni i potrzebują odmiany. Bucatini ze szpinakiem i z krewetkamiPyszny, wysokobiałkowy posiłek dla wielbicieli makaronów i krewetek. 3 składniki i pyszny obiad gotowy w 20 minut. Gofry szpinakowe z kawiorem (wysokobiałkowe)Mając gofrownicę możemy poszaleć. Bo gofry to nie tylko słodki deser ale może to być pyszna przekąska na wytrawnie. Kanapka z jajkiem poszetowym na awokado, zielone warzywa z sezamemPomysłów na jajka w śniadaniowym zestawie jest ilość nieograniczona. Ja kombinuję i co raz to odkrywam nowe, fajne połączenia. Jajko i awokado - to już klasyk. Ale warzywa zielone na ciepło na śniadaniowym talerzu? Niecodzinne ale przepyszne zestawienie:-)Lawasz z mozarellą, szpinakiem i szynką drobiowąLawasz to moje odkrycie. Od niedawna kupuję czasami (ten z Biedronki ma bardzo dobry skład) i zawijam w niego różności. Dzisiaj padło na połączenie ser+szynka+szpinak - szybko, do syta i z porządną porcją białka:-)Rigatoni ze szpinakiem i papryczką padronPomysł na danie dla wegan i wegetarian i dla każdego kto chce zjeść szybko, smacznie i zdrowo. Wegetarianie dorzucają ser a weganie płatki drożdżowe, które nieźle udają parmezan:-)Fusilli z młodym szpinakiem i piersią kurczaka w śmietance owsianejKurczak i szpinak do makaronu to pewniak. Wiele osób lubi tą kombinację, bo to faktycznie udane połączenie. Moja wersja jest oczywiście fit - bez dodatkowego tłuszczu, zachowane proporcje między węglowodanami a białkiem. Wyjątkowego smaku nadaje potrawie śmietanka owsiana. Jest niskokaloryczna i do wielu dań mi już podeszła:-)Ser zapiekany w cieście filo, podany na duszonym szpinakuZ ciasta filo też można zrobić nie tylko pyszny ale też wysokoproteinowy, odżywczy posiłek. Polecam na kolację, najlepiej na ciepło. Chociaż odgrzewane w mikrofali tez jest niezłe:-)
(Visited 493 431 times, 1 144 visits today)