Ilość przepisów: 133
Placki ziemniaczane z piekarnika, chorizo z porem i sałatkaLubię placki ziemniaczane ale rzadko robię, bo 1. sporo kalorii, 2. smażone nie robi mi dobrze. Znalazłam w IKEA placki ziemniaczane mrożone - kupiłam, zrobiłam, polecam:-)Sałatka owocowo-warzywna z kurczakiemWybitne połączenie owoców z kurczakiem w pysznej, niskokalorycznej, wysokobiałkowej sałatce. W sam raz na nadchodzące lato!Danie z patelni: kurczak, warzywa, czosnek niedźwiedzi i cieciorkaBardzo szybkie danie dla głodnej osoby. Porządna porcja białka, mało kalorii i to wszystko w jednym, sezonowym daniu z przepysznym czosnkiem niedźwiedzim. A ten jest bardzo krótko dostępny, więc jak się pojawia na lokalnych placykach, warto go zakupić w większej ilości i zajadać jak rarytas.A nadwyżki można przerobić na pesto, poporcjować i zamrozić. Można też mrozić świeże liście - nie tracą na aromacie a są świetnym dodatkiem do wielu dań.Orzeźwiająca sałatka, z mango, awokado, pomidorem, papryką i pistacjami w sosie miodowo-cytrynowymPolecam znakomitą, lekką i orzeźwiającą sałatkę - prawdziwa bomba witaminowa i bogactwo minerałów. Tylko dobre składniki, więc jest naprawdę zdrowo i rozkosznie pysznie:-)Zielone śniadanie ze szparagami i jajkami poszetowymiZielone dobrze mi robi:-) A jak na takim sezonowym talerzu wyląduje jeszcze jajko w koszulce - jest pełnia szczęścia. Dobrego dnia:-)Makaron shirataki, pierś indyka, chorizo i warzywa, w jednym daniu z patelniWysokobiałkowy posiłek to świetny pomysł na aktywny dzień. Porządna porcja indyka, niskokaloryczny shirataki (inaczej "konjak") i warzywa, tworzą kompozycję sycącą, smaczną i niskokaloryczną - w sam raz dla osób dbających o dobre samopoczucie, zdrowy wygląd i sylwetkę.Warzywa z patelniBanalnie proste, obłędnie pyszne, wegańskie jedzenie na każdą porę dnia.Marynowane tofu z patelni, papryka, por, pieczarki w przyprawach bliskowschodnichJeżeli nie przepadacie za tofu, to być może dlatego, że nie próbowaliście marynowanego tofu. Polecam zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na przykład z warzywami z patelni - papryka, por i pieczarki dostępne są cały rok, świetnie smakują na ciepło. Danie doprawiłam bliskowschodnimi smakami mielonych ziaren kolendry i kuminu. Pysznie i sycąco, z porządną porcją wegańskiego białka.Jajka poszetowe na kanapce z hummusem paprykowym, seler, por, papryka, cukinia na ciepłoMoje ulubione śniadanie: jajko poszetowe i warzywna z patelni. Przy odrobinie wprawy, jajka - jedno po drugim - zrobicie w 5 minut, reszta to banalnie proste zabiegi z użyciem warzyw, noża i patelni. Powodzenia i smacznego:-)
(Visited 498 521 times, 1 652 visits today)