#papryka

Ilość przepisów: 133
Danie z patelni: kurczak, warzywa, czosnek niedźwiedzi i cieciorkaBardzo szybkie danie dla głodnej osoby. Porządna porcja białka, mało kalorii i to wszystko w jednym, sezonowym daniu z przepysznym czosnkiem niedźwiedzim. A ten jest bardzo krótko dostępny, więc jak się pojawia na lokalnych placykach, warto go zakupić w większej ilości i zajadać jak rarytas.A nadwyżki można przerobić na pesto, poporcjować i zamrozić. Można też mrozić świeże liście - nie tracą na aromacie a są świetnym dodatkiem do wielu dań.
Warzywa z patelniBanalnie proste, obłędnie pyszne, wegańskie jedzenie na każdą porę dnia.
Marynowane tofu z patelni, papryka, por, pieczarki w przyprawach bliskowschodnichJeżeli nie przepadacie za tofu, to być może dlatego, że nie próbowaliście marynowanego tofu. Polecam zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na przykład z warzywami z patelni - papryka, por i pieczarki dostępne są cały rok, świetnie smakują na ciepło. Danie doprawiłam bliskowschodnimi smakami mielonych ziaren kolendry i kuminu. Pysznie i sycąco, z porządną porcją wegańskiego białka.
1 2 3 4 5 15

(Visited 498 521 times, 1 652 visits today)