#kolendra

Ilość przepisów: 35
Chilli con carne – wersja fit z mięsem z indykaChilli con carne to sycące danie na bazie mięsa, fasoli, kukurydzy, popularne w Meksyku. Moja wersja zachowuje smak i aromat tego pysznego dania a nadto jest ono niskokaloryczne. Zachęcam do obejrzenia filmiku (poniżej) i... do gotowania! 🙂
Szaszłyk w stylu lula kebab z kuskusem i szparagamiLula kebab to szaszłyk popularny z górach Kaukazu. Jest to siekane, mocno doprawione i aromatyczne mięso, najczęściej jagnięce albo wołowe. Mój szaszłyk w formie przypomina lula kebab ale że nie jest to ortodoksyjny przepis nazwałam go "szaszłyk w stylu...". Polecam do chlebka lawasz, kaszy, zapiekanych ziemniaków, ryżu...
Trybowane udka kurczaka zapiekane z warzywami korzennymiUdka kurczaka mają smaczniejsze mięso niż delikatna i sucha pierś. Teraz można kupić już pozbawione kości i skóry, co sprawia, że obiad można zrobić bardzo szybko, Np. zapiekając udka z warzywami korzennymi. Potem tylko ugotować do tego, ryż, kaszę, ziemniaki.... co kto lubi. I gotowe:-)
1 2 3 4

(Visited 487 870 times, 744 visits today)