#awokado

Ilość przepisów: 117
Sałatka z bobem, awokado, mozarellą i papryką pod zielonym dressingiemBób jest warzywem sezonowym, ale świetnie się przechowuje mrożony (mrożę surowy) więc sałatka, którą proponuję może być przygotowywana cały rok. Fajne połączenie smaków, zdrowe tłuszcze i białko - oto pyszna propozycja na każda porę dnia. Jak komuś mało węglowodanów to może sobie dorzucić kawałek dobrego pieczywa.
Kanapki z awokado i krewetkami, padron, pomidorki i szparagiKiedy na zewnątrz skwar, nie ma ochoty nie tylko na gotowanie ale nawet na jedzenie. No ale jeść trzeba, więc polecam lekkie, pyszne, zdrowe śniadanie. Kromka pieczywa proteinowego (w zasadzie innego nie jadam), awokado, krewetki z patelni i ulubione warzywa: pomidorki koktajlowe, papryczki padron i szparagi. Odrobina dobrej oliwy, czarny sezam i możemy się cieszyć dobrze rozpoczętym dniem. Prosto i pysznie w 15 minut!
Jajko sadzone na warzywach, chleb proteinowy z awokadoKocham jajka! Ci, którzy tu zaglądają wiedzą, że szczególnie jajka poszetowe (w koszulce) są moim numerem jeden w zestawach śniadaniowych. Zrobienie ich nie jest bardzo trudne, ale trzeba poświęcić trochę czasu i jajek, żeby się nauczyć je przyrządzać, tak, żeby ładnie wyglądały i były smaczne. Dlatego polecam łatwiejszą wersję śniadania z jajem: jajka sadzone, pieczywo z awokado i dużo warzyw po krótkiej obróbce termicznej. Takie śniadanie (lub lunch, obiad) jest nie tylko szybkie do przygotowania ale przede wszystkim zdrowe, sycące i fit.
Papryka, pieczarki, czosnek niedźwiedzi z patelni i kanapka z awokadoWarzywa po szybkiej obróbce termicznej to mój sposób na proste i smaczne fit danie. Kombinacji jest wiele, podprażyć można niemalże każde warzywo. Poza papryką i pieczarkami dostępnymi cały rok, wykorzystałam również sezonowy czosnek niedźwiedzi. Do tego kanapki z awokado i mamy pyszny, wegański, zdrowy posiłek.
1 5 6 7 8 9 13

(Visited 493 445 times, 1 158 visits today)