Bulion z algami morskimi, kawał dorsza i krewetki, do tego makaron ryżowy... Bardzo sycąca, rozgrzewająca zupa, idealna na jesienne i zimowe wieczory.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 420
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.4g20%
- Węglowodany 47.4g16%
- Białko 39.5g79%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Bulion rybny (najlepiej ale może być warzywny) zagotować z shitake i glonem nori aż do rozpuszczenia glonu.
Na oleju sezamowym zblanszować pak choi.
Dorsza i krewetki ułożyć na patelni, przykryć i podgrzewać do rozmrożenia. Następnie dodać odrobinę oleju sezamowego lub innego tłuszczu i krótko przesmażyć - krewetki krótko, dorsza do momentu aż będzie w środku gorący.
Makaron ugotować al dente, wyłożyć na talerz, obok ryba...
... grzybki wyjęte z bulionu, pak choi...
Całość zalać bulionem (można przecedzić, żeby pozbyć się resztek nierozpuszczonego nori).
Na wierzch ułożyć krewetki, całość posypać sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Bulion rybny (najlepiej ale może być warzywny) zagotować z shitake i glonem nori aż do rozpuszczenia glonu.
Na oleju sezamowym zblanszować pak choi.
Dorsza i krewetki ułożyć na patelni, przykryć i podgrzewać do rozmrożenia. Następnie dodać odrobinę oleju sezamowego lub innego tłuszczu i krótko przesmażyć - krewetki krótko, dorsza do momentu aż będzie w środku gorący.
Makaron ugotować al dente, wyłożyć na talerz, obok ryba...
... grzybki wyjęte z bulionu, pak choi...
Całość zalać bulionem (można przecedzić, żeby pozbyć się resztek nierozpuszczonego nori).
Na wierzch ułożyć krewetki, całość posypać sezamem.