Pasty, sosy i smarowidła

Ilość przepisów: 32
Pasta z bobu i masła orzechowegoPastę - smarowidło z bobu można robić cały rok. Bób się doskonale przechowuje w zamrażalniku, trzeba go tylko zamrozić póki jest świeży a nie zleżały w lodówce (najgorsza opcja to plastikowy worek do przechowywania!). Do mojego smarowidła dodałam odrobinę kremu orzechowego - świetnie zagrało:-)
Pasta jajeczna z twarogiem i słodką paprykąPasty do kanapek to bardzo fajna propozycja dla zabieganych. Robi się szybko, można przechowywać i zabrać do pracy na drugie śniadanie. Najczęściej jadam pasty z jajek lub z jajkami, bo mają dużo białka i długo mnie "trzymają":-) Tym razem wzmocniłam pastę o proteiny z twarogu:-) Bardzo polecam, szczególnie rano, albo po treningu...
Tapenada z czarnych oliwekZupełnie nie fit! Ale przecież to nie danie, to zaledwie przegryzka, przekąska, tapa:-) Zresztą nawet na redukcji można jeść wszystko. Trzeba tylko pamiętać, że kluczem jest ilość. A tłuszcze są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W przeciwieństwie do cukru, bo cukru z pożywienia nie potrzebujemy wcale. I fajnie jest się od niego odzwyczaić:-)
Kremowa pasta z bobu z tahini i jogurtemBób to pyszne warzywo strączkowe, doskonale się przechowuje zamrożone (trzeba zamrozić świeżo kupiony), można robić z niego sałatki, można miksować na zupy, można robić z niego przeróżne smarowidła. I oto przepis na jedno z nich:-)
Wegański sos do makaronu – bardzo fitPodrzucam Wam przepis na genialny sos do makaronu. Genialny, bo jest bardzo fit, można zrobić na zapas i daje kilka możliwości komponowania posiłków. Za każdym razem można podać jako zupełnie nowe danie: z tuńczykiem, z kurczakiem, z chorizo..... I za każdym razem smakuje znakomicie:-)
Pasta łososiowa z chudego twaroguPasty to świetny i szybki sposób na śniadanie lub kolację. Można zabrać na drugie śniadanie do pracy i dobrze się przechowują w lodówce. Moja pasta jest dietetyczna, zawiera dużo białka i robi się ją z 4 składników w 5 minut.
1 2 3 4

(Visited 499 534 times, 1 848 visits today)