Proteinowe gofry z truskawkami w syropie

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

To deser (a dla niektórych pewnie śniadanie) wybitnie niskokaloryczny jak na ilość protein, które mieści w sobie. Ja polecam jako potreningówkę dla aktywnych:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 4 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 345
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 1.4g3%
Węglowodany 37.3g13%
Białko 39.6g80%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 białka jaja
 1 miarka odżywki białkowej od Olimp Sport Nutrition
 30 g mąki pszennej (pewnie inna też się nada)
 100 ml mleka 0,5%
 150 g truskawek
 100 ml sosu ZERO SAUCE od Olimp Sport Nutrition o smaku truskawkowym

Sposób przygotowania

1

Białka trzeba zmiksować na puszysto, dodać mąkę, mleko, odżywkę białkowa od Olimp Sport Nutrition.

2

Usmażyć w gofrownicy - 4 gofry wychodzą z tej ilości. Ja nie używałam tłuszczu do smarowania ale każdy zna najlepiej swoje urządzenie więc jak uznacie, że może być ciężko wyjąć gotowe gofry, bo przywrą to powierzchni - posmarujcie.

3

Czas smażenia to też kwestia sprzętu. Musicie zajrzeć co jakiś czas i wyjmijcie kiedy uznacie, że są gotowe.

4

Truskawki umyłam, pokroiłam w cząstki, krótki podprażyłam na suchej patelni...

5

... podlałam sosem ZERO SAUCE od Olim Sport Nutrition i zredukowałam.

6

Gofry "białkowe" są leciutkie, bardzo kruche i można ich zjeść naprawdę dużo:-)

7

8

Składniki

 2 białka jaja
 1 miarka odżywki białkowej od Olimp Sport Nutrition
 30 g mąki pszennej (pewnie inna też się nada)
 100 ml mleka 0,5%
 150 g truskawek
 100 ml sosu ZERO SAUCE od Olimp Sport Nutrition o smaku truskawkowym

Sposób przygotowania

1

Białka trzeba zmiksować na puszysto, dodać mąkę, mleko, odżywkę białkowa od Olimp Sport Nutrition.

2

Usmażyć w gofrownicy - 4 gofry wychodzą z tej ilości. Ja nie używałam tłuszczu do smarowania ale każdy zna najlepiej swoje urządzenie więc jak uznacie, że może być ciężko wyjąć gotowe gofry, bo przywrą to powierzchni - posmarujcie.

3

Czas smażenia to też kwestia sprzętu. Musicie zajrzeć co jakiś czas i wyjmijcie kiedy uznacie, że są gotowe.

4

Truskawki umyłam, pokroiłam w cząstki, krótki podprażyłam na suchej patelni...

5

... podlałam sosem ZERO SAUCE od Olim Sport Nutrition i zredukowałam.

6

Gofry "białkowe" są leciutkie, bardzo kruche i można ich zjeść naprawdę dużo:-)

7

8

Proteinowe gofry z truskawkami w syropie
(Visited 4 977 times, 11 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *