Pasztet z mięsem z indyka i czerwonej fasoli

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji100 porcji

Pasztet z mięsa indyka i czerwonej fasoli - niskokaloryczny i wysokobiałkowy dodatek do pieczywa.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji gram

Ilość porcji 100


Ilość na porcję
Ilość kalorii 153
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 5.8g9%
Węglowodany 5g2%
Białko 18.3g37%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

Ingredients
 500 g mięso z indyka (z rosołu)
 2 cebule
 1 puszka czerwonej fasoli (400g)
 2 żółka
 2 łyżka olej rzepakowy
 ½ szklanka rosołu
 4 goździki, 4 ziele angielskie, 2 liście laurowe, majeranek, tymianek, cząber, lubczyk, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, sos sojowy

Sposób przygotowania

1

Cebulę usmaż na oleju z przyprawami: ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Jak wystygnie, usuń przyprawy.
Mięso po ugotowaniu rosołu wystudź, obierz z kości i ze skóry. Zmiel w maszynce: mięso, czerwoną fasolę, cebulę. Przełóż do dużej miski, dodaj pozostałe składniki: rosół, zalewę z fasoli, wszystkie przyprawy (wg smaku) i ręcznym blenderem połączcie wszystko na gładką masę.

2

Przełóżcie do foremki (najlepiej silikonowej) i pieczcie ok 2 godziny w 180 C (góra-dół).

3

Po upieczeniu wystudźcie, najlepiej włóżcie na całą noc do lodówki a na drugi dzień można kroić:-)

Składniki

Ingredients
 500 g mięso z indyka (z rosołu)
 2 cebule
 1 puszka czerwonej fasoli (400g)
 2 żółka
 2 łyżka olej rzepakowy
 ½ szklanka rosołu
 4 goździki, 4 ziele angielskie, 2 liście laurowe, majeranek, tymianek, cząber, lubczyk, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, sos sojowy

Sposób przygotowania

1

Cebulę usmaż na oleju z przyprawami: ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Jak wystygnie, usuń przyprawy.
Mięso po ugotowaniu rosołu wystudź, obierz z kości i ze skóry. Zmiel w maszynce: mięso, czerwoną fasolę, cebulę. Przełóż do dużej miski, dodaj pozostałe składniki: rosół, zalewę z fasoli, wszystkie przyprawy (wg smaku) i ręcznym blenderem połączcie wszystko na gładką masę.

2

Przełóżcie do foremki (najlepiej silikonowej) i pieczcie ok 2 godziny w 180 C (góra-dół).

3

Po upieczeniu wystudźcie, najlepiej włóżcie na całą noc do lodówki a na drugi dzień można kroić:-)

Pasztet z mięsem z indyka i czerwonej fasoli
(Visited 1 676 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *