Pastę - smarowidło z bobu można robić cały rok. Bób się doskonale przechowuje w zamrażalniku, trzeba go tylko zamrozić póki jest świeży a nie zleżały w lodówce (najgorsza opcja to plastikowy worek do przechowywania!). Do mojego smarowidła dodałam odrobinę kremu orzechowego - świetnie zagrało:-)
Wielkość porcji 10 g
Ilość porcji 14
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 45
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4.3g7%
- Węglowodany 1.2g1%
- Białko 0.6g2%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki zblendować na gładka masę.
Gęstość regulować dolewając więcej lub mniej oleju.
Doprawić solą i pieprzem
Można podać np. z ulubionymi sucharkami (u mnie mini sucharki pełnoziarniste od Sonko)
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki zblendować na gładka masę.
Gęstość regulować dolewając więcej lub mniej oleju.
Doprawić solą i pieprzem
Można podać np. z ulubionymi sucharkami (u mnie mini sucharki pełnoziarniste od Sonko)