Ilość przepisów: 0
Kremowa zupa rybnaZupy rybne nie są w naszym kraju bardzo popularne a szkoda, bo to zdrowe, smaczne i sycące posiłki.
Ten przepis może Was przekona, że warto włączyć zupy rybne do Waszego menu.Fit sos bolognese z indykiemPomidorowy sos z mięsem to typowy dodatek do makaronu. Ja przygotowuję wersję z mięsem z mielonej piersi indyka, który jest bardzo chudym i wysokobiałkowym mięsem.Sałatka tabulska z kuskusemSałatka z ośmiornicą w sosie vinegretteSałatka z ośmiornicą pod sosem vinegrette czyli "ensalada de pulpo" - klasyk hiszpańskich sałatek z owocami morza. Jest świeża, lekka, dobra o każdej porze dnia. Zwłaszcza latem. Do tego lampka schłodzonego białego wina....Ośmiornica na kremie z ziemniakówTo danie popularne w Hiszpanii, u mnie w wersji fit, bo oryginalnie jest dość tłuste (ziemniaki się smaży na oliwie).Sałatka z fasoli „piękny jaś”Dania z warzywami strączkowymi to doskonała propozycja dla wegan i wegetarian. Spora porcja białka spowoduje, że nie zgłodniejesz szybko po tym daniu.Risotto na białym winie z grzybami suszonymiRisotto to danie proste do wykonania ale wymaga ciągłej obecności kucharza. W 20 minut można przygotować naprawdę solidny posiłek a wersji risotto jest całe mnóstwo. Dzisiaj suszone grzyby w roli głównej:-)Baghrir – marokańskie naleśnikiJak byliście w Maroku, to z pewnością ich próbowaliście. Są mięciutki, sprężyste, długo świeże. Najlepiej smakują na słodko:-)Tagine z kurczakiemTagine to sztandarowe danie kuchni marokańskiej. Nazwa dania to jednocześnie nazwa glinianego naczynia, w którym się je przyrządza: misy i stożkowatej pokrywki.
(Visited 506 010 times, 3 003 visits today)