Ilość przepisów: 0
Tatar z tuńczyka i awokadoNie każdy lubi surowe ryby ale proszę się nie obawiać, świeży tuńczyk jest absolutnie genialną rybą. Smakuje wybornie, jest szybki w przyrządzeniu i można z niego zrobić naprawdę efektowne dani, chociażby taki tatar:-)Chłodnik cytrynowy z cukiniiBardzo orzeźwiający, kwaskowy chłodnik. Podany z lodem może być dobrym dodatkiem do posiłku w upalny dzień.Tajska, pikantna zupa galangalowa z krewetkamiBardzo aromatyczna i ostra zupa, chociaż gdyby pominąć chilli, może być całkiem łagodna. Sernik turbobiałkowy z polewą z gorzkiej czekoladyDla osób przyzwyczajonych do kremowego i smarownego sernika, ten będzie zaskoczeniem. Nie ma w nim charakterystycznej dla klasycznego sernika (na tłustym twarogu i żółtkach) puszystości, jest za to dużo białka i intensywny smak sera i jogurtu.Ciasto z batatówKonsystencja tego cista jest dość zwarta, gładka i przyjemna w odbiorze. Dla miłośników deserów w stylu panacotty albo ptasiego mleczka będzie idealną propozycją.Ośmiornica zapiekana z ziemniakamiPulpo al horno con patatas - klasyka hiszpańskiej kuchni czyli ośmiornica z piekarnika zapiekana z ziemniakami. Danie efektowne, proste i szybkie do wykonania. Fasola z chorizo w pomidorachPomysł na wykorzystanie "wczorajszej fasoli". Można zrobić sałatki na bazie fasoli (zajrzyjcie po propozycje) albo przygotować z niej ciepły posiłek, nieco inny niż klasyczna "fasolka po bretońsku"Wegańskie flaczki z boczniakówNie każdy lubi flaczki. Ja nie jadam. Ale pomysł na wegańskie "flaczki" był kuszący. Podpatrzyłam gdzieś w necie, dopasowałam do swojego smaku i oto jest: mój przepis na flaczki z boczniaków.Kalafior zapiekany z chorizo w przyprawach kuchni arabskiejNie samymi proteinami żyje człowiek, nawet ten intensywnie trenujący. Czasem ma się ochotę na coś pysznego, pikantnego, aromatycznego.... mniam:-)
(Visited 506 518 times, 3 125 visits today)