Ilość przepisów: 0
Muffiny jajeczne z brokułem, szynką i seremMuffiny jajeczne to fajny pomysł na wykorzystanie resztek lodówkowych np.brokuła, szynki czy sera. W zasadzie można upakować w nich wszystko, mogą być na słodko ( z owocami, orzechami, czekoladą) albo wytrawne. Ja zrobiłam na śniadanie wersję wytrawną, polecam:-)
Filmik krok po kroku poniżej (albo na moim kanale na YT).Szybkie risotto na mleku kokosowym z krewetkamiTakie risotto to ja uwielbiam. Nie tylko dlatego, że jest pyszne i ma świetne makro, ale również dlatego, że robi się je w 15 minut ( a jak jestem bardzo głodna po treningu to nawet w 10 min.:-). A poza wszystkim wykorzystujemy zimny, niesmaczny ryż z poprzedniego dnia (albo sprzed dwóch, trzech dni:-).Zawijaski z mortadeli włoskiej z sałatką jarzynowąŚniadanie bez chleba? Dla mnie to normalne, ale przyzwyczajenie się do ograniczenia pieczywa zajęło mi bardzo dużo czasu. Między innymi między takim smacznym zawijaskom. Smaczne, dietetyczne, szybkie i ładne śniadanie dobrze nastraja na cały dzień:-)Podwójny naleśnik ze szparagami i pstrągiem łososiowymTaki naleśnik wygląda niebanalnie, można go zrobić na śniadanie, kolację czy jako przekąskę imprezową. A jaki smaczny:-)Bułeczki drożdżowe z pesto z czosnku niedźwiedziegoCiasto drożdżowe jest wdzięczne do robienia i do jedzenia. Przyjmuje wszelkie dodatki, czy to na słodko, czy na wytrawnie. Polecam bułeczki z zawiniętym w środek pesto - są bardzo smaczne, aromatyczne i uzależniają:-)Kanapki z jajkiem w koszulce na szparagachTaka kanapka wygląda efektownie a jej zrobienie zajmuje 10 minut. Śniadanie z jajem to moje ulubione a jak do tego są szparagi, łosoś... Mniam:-)Makaron z pieczonym łososiem, brokułem i sosem koperkowymCzasami zostaje mi łosoś z obiadu z dnia poprzedniego, różnie można go wykorzystać. Z makaronem jest bardzo smaczny, do tego wymyśliłam szybki sos koperkowy (zwiędnięty koperek zyskał nowe, pyszne życie). I to takie danie w myśl idei #zerowaste. Nic się u mnie nie marnuje:-)Szakszuka na porach i czosnku niedźwiedzimSzakszuka to coś na kształt jajek sadzonych na warzywach. Klasyczna pochodzi z bliskiego wschodu i jest robiona na pomidorach i papryce. Ta zielona jest zupełnie wyjątkowa i po prostu pyszna:-)Brownie z czerwonej fasoli i banana w wersji mocno proteinowejBrownie z fasoli i banana robiłam wiele razy. Podstawowa wersja jest taka jak tutaj prezentuję ale jak już Wam raz wyjdzie, jak już raz posmakuje to spróbujcie pokombinować: przełożyć masą, oblać galaretką, posypać owocami czy orzechami. Oczywiście każdy dodatek to dodatkowe kalorie ale w końcu po to to ciasto jest tak bardzo fit, że można mu dołożyć dobrych kalorii:-)
(Visited 487 831 times, 705 visits today)