Przepisy

Ilość przepisów: 0
Makaron ryżowy w stylu tajskim z krewetkami i dorszemTo nie jest danie z przepisu kuchni tajskiej ale mocno inspirowane smakami tej aromatycznej i wyjątkowej kuchni. Jest imbir, kafir, kurkuma, sumak, sos sojowy, mleko kokosowe ale bazą jest makaron ryżowy, krewetki i ryba. Smak podkręca czosnek niedźwiedzi a całość wyszła smakowicie i mocno białkowo:-) Idealne danie dla aktywnych!
Spaghetti z tuńczykiem w wegańskim sosie fitRobiąc sos do makaronu warto zrobić go od razu więcej i poporcjować. Ten wegański jest świetną bazą do pysznych dań z makaronem. Można go połączyć z kurczakiem, tuńczykiem, owocami morza.... Polecam każdą wersję. Ta z tuńczykiem jest chyba najszybsza:-)
Wegański sos do makaronu – bardzo fitPodrzucam Wam przepis na genialny sos do makaronu. Genialny, bo jest bardzo fit, można zrobić na zapas i daje kilka możliwości komponowania posiłków. Za każdym razem można podać jako zupełnie nowe danie: z tuńczykiem, z kurczakiem, z chorizo..... I za każdym razem smakuje znakomicie:-)
Kurczak ze szparagami w mleku kokosowymLubię jednogarnkowe potrawy na bazie lekkich sosów, bo można zrobić od razu więcej i przechowywać długo (w zamrażarce lub w słoikach zamkniętych na gorąco) a poza tym można je łączyć różnymi węglowodanami: ryż, kasza, makaron, pieczywo, i za każdym razem jecie inne danie:-)
Pulpeciki arabskie w sosie pomidorowym (makaron ryżowy, szparagi)Dla mięsożerców mam rarytasik: pulpeciki arabskie w sosie pomidorowym, zapiekane w piekarniku. Podałam makro dla 1 szt, żeby łatwo było policzyć makro całego dania, które skomponujecie z tymi przepysznymi kuleczkami. Do mięsa wsiekałam czosnek niedźwiedzi, bo akurat jest na niego sezon, ale jak go nie macie to możecie dać szpinak baby albo w ogóle pominąć.
1 67 68 69 70 71 84

(Visited 477 192 times, 807 visits today)